ARGILLA - WEEK 10 RESEPTE


EASY FISH, CHICKEN OR BEEF PATTIES IN THE MEDIUM CLASSIC

Vir hoender- of beesvleiskoekies, vervang eenvoudig die vis met gemaalde hoender of beesvleis.

 Bestandele

  • 1 x 410 g Pilchards in tamatiesous,
  • Gedreineer en gevlok - hou die tamatiesous (of ± 400 g gaar vis)
  • 200 ml hawermout, rou
  • 3 eiers
  • 125 ml vars jong spinasie, fyn gekap
  • 2-3 sprietuie, gekap
  • Skil en sap van 1 suurlemoen (±15 ml)
  • Sout, peper of enige ander geurmiddels na smaak
  • Bruin uiesoppoeier

Metode

  • Meng al die bestanddele saam behalwe die soppoeier.
  • Vorm 6 of meer koekies van redelike grootte.
  • Sprinkel ’n bietjie soppoeier op die bodem van die Medium Classic Roaster en pak die koekies langs mekaar.
  • Sprinkel weer ‘n bietjie van die soppoeier bo-oor.
  • Plaas in 'n koue oond en skakel dit aan teen 160ºC.
  • Bak vir 30-45 minute tot gaar.
  • Maak 'n verskeidenheid koekies en bak almal saam.
  • Gebruik winkeldeeg en bak 'n potbrood in 'n gesmeerde Small Deep Gourmet Roaster.
  • Maklike Mayo Sous: Meng 100 ml mayonnaise, 100 ml gewone jogurt, 5 ml suiker, Ina Paarman se Knoffel- en Kruiegeursel, sout en peper.
  • Sit voor saam met die brood, tuisgemaakte sous en Vars Salsa

Wenk

  • Maak jou eie gemaalde hoender deur effens ontdooide hoenderfilette grof te rasper.

 

 

OXTAIL - LARGE CLASSIC AND SAMP - SMALL DEEP GOURMET

Bestandele - Beesstert

  • 2 x beessterte
  • Uie, knoffel, aartappel en ander groente van jou keuse
  • 3 ryp tamaties
  • 2 e tamatiepasta
  • 2 e tamatiesous
  • 1 t suiker
  • 1 t droë tiemie
  • 1 t kerriepoeier
  • 2 t fyngedrukte gemmer
  • 1 blok beesvleisaftreksel opgelos in 100 ml warm water,
  • 2 e ryk beesstert soppoeier
  • Sout, peper en bietjie paprika
  • Opsioneel: 500 g bevrore mielie-ertjie-groentemengsel, gaargemaak in die mikrogolfoond in 'n small gourmet roaster

Metode

  • Meng al die bestanddele behalwe die mielie-ertjie-groentemengsel, in die Large Classic Roaster.
  • Plaas in koue oond en skakel aan teen 160ºC.
  • Laat stoombraai vir ± 2 uur, tot sag en bruin.
  • Voeg die gaar mielie-ertjie-groentemengsel by.
  • Sit voor met rys of stampmielies.

Bestandele - Stampmielies

  • 1 koppie stampmielies
  • 4 koppies water
  • 1 teelepel sout
  • 1 eetlepel of meer botter
  • 50 ml vars room (opsioneel)

Metode

  • Meng al die bestanddele in die Small Deep Gourmet Roaster en laat dit saam met die Beesstert in die oond gaar word.
  • Wanneer dit klaar is – roer die vars room by.

  

 

RICE AND FISH CASSEROLE IN THE MEDIUM GOURMET

Bestandele

  • 250 ml basmati/gewone rys
  • 5 ml sout
  • 500 ml water
  • ¼ of meer groen soetrissie, gekap
  • ¼ of meer rooi soetrissie, gekap
  • ¼ of meer geel soetrissie, gekap
  • 1 ui, geskil en gekap
  • 200 g spek, gekap (gaar of rou)
  • 500 g rou vis (gevries of ontdooi) in kleiner porsies gesny
  • 10 ml fyngedrukte knoffel & brandrissie
  • 10 ml fyngedrukte knoffel (opsioneel)
  • 10 ml olie
  • 5 ml Ina Paarman's Braai & Grill of enige ander geurmiddel
  • Sout, peper of enige ander geurmiddels

Metode

  • Sit die visporsies in die Medium Gourmet Deksel.
  • Voeg die fyngedrukte knoffel & brandrissie, knoffel, olie en geurmiddels by en meng dit met jou hande deur die visporsies.
  • Laat dit sit terwyl jy die res van jou kasserol doen.
  • Gooi die rou rys in die Medium Gourmet Bak en geur met die sout.
  • Pak die soetrissies, uie en spek in lae bo-op die rys.
  • Voeg die water by en sit die gekruide vis met al die sous bo-op.
  • Spoel die deksel af en maak die bak toe.
  • Plaas in 'n koue oond en skakel dit aan teen 160ºC.
  • Kook vir 45-60 minute, totdat die rys al die water geabsorbeer het en die vis gaar is.
  • Jy kan die deksel vir die laaste 15 minute verwyder.
  • Bedien met 'n heerlike tuisgemaakte Mayo Sous.

Wenk

  • Vir 'n bietjie variasie, vervang die vis met garnale of hoenderfilette.

  

 

PORK CHOPS WITH BROWN MUSHROOMS IN THE OVAL ROASTERS

Bestandele

  • 8 varkrib tjops
  • 1 groot ui
  • 400 g bruin sampioene, gehalveer
  • 20 ml meel
  • 20 ml brandrissie bees- en groentesop
  • 2 blokkies beesvleisaftreksel opgelos in 350 ml warm water
  • 60 ml room

Metode

  • Gebruik 'n skerp mes of kombuisskêr en sny die vel af – laat 'n dun lagie vet oor op die tjops.
  • Sny die vel in klein blokkies en sit dit in die Medium Oval Roaster met die uie in skyfies gesny – geur met seesout of enige ander geurmiddel.
  • Geur die varktjops aan albei kante met sout en peper.
  • Sit die tjops in die Large Oval Roaster en voeg die by sampioene.
  • Meng die meel, soppoeier, room en vleisaftreksel en gooi dit oor die varktjops.
  • Plaas albei Oval Roasters in 'n koue oond en skakel dit aan teen 160°C.
  • Stoombraai die varktjops vir 1½ uur – verwyder die deksel na ‘n uur.
  • Kyk na die vel en ui in die Medium Oval Roaster – as dit klaar is, haal dit uit die oond en hou eenkant totdat die tjops gaar is.
  • Wanneer dit klaar is, strooi die vel en ui oor die tjops voor opdiening.
  • Bedien met Bruin Rys en Geroosterde Groente.
  

 

MARELIZE’S LEFTOVER PIE IN THE LARGE CLASSIC ROASTER

Bestandele - Vulsel
  • ± 750 g – 1kg oorskiet vleis & groente in blokkies gesny. (jy kan uie, sampioene of enige ekstra vulsel van jou keuse byvoeg)
  • 1 pakkie bruin uiesoppoeier gemeng met 500 ml water
  • ± 100 ml jimmy bbq sous
  • Sout, peper of enige ander geurmiddels na smaak
  • Meng alles saam in die large classic roaster en mikrogolf dit vir ± 10 minute op hoog of tot gaar.
Bestandele - Deeg
  • 125 ml melk
  • 125 ml sonneblomolie
  • 1 eier
  • 200 ml meel
  • 10 ml bakpoeier
  • 'N knippie sout
  • 2 groot uie, in ringe gesny
Metode
  • Meng al die bestanddele, behalwe die uie, en giet oor die vulsel.
  • Rangskik die uieringe oor die deeg.
  • Plaas in 'n koue oond en skakel dit aan tot 160°C.
  • Bak vir 30 minute of tot goudbruin.
  • Sit voor saam met 'n vars slaai.

      

    No comments:

    Post a Comment