ARGILLA - WEEK 11 RESEPTE


BEEF & CARROT STEW IN THE MEDIUM GOURMET

Bestandele

  • 500 g goeie kwaliteit beesvleis, in stukke gesny
  • 2 x medium uie, in kwarte gesny
  • 3 medium wortels, grof gesny
  • 200 g sampioene, grof gesny
  • 50 g meel
  • 500 ml droë wit- of rooiwyn, of hoender/beesvleisaftreksel (2 x aftrekselblokkies opgelos in 500 ml warm water)
  • 150 ml beesvleisaftreksel (1 beesgeuraftrekselblokkie opgelos in 150 ml warm water)
  • 15 ml uie blatjang
  • sout en peper na smaak
  • knoffel (opsioneel)
  • 15 ml vars gekapte pietersielie of 'n paar teelepels gedroogde, plus 'n paar vir garnering

Metode

  • In 'n Medium Gourmet Roaster – Meng die meel met 'n bietjie van die vloeistof (aftreksel/wyn), tot 'n gladde pasta.
  • Voeg die res van die vloeistowwe by en meng deeglik.
  • Voeg die wortels, uie, sampioene, knoffel, pietersielie by en laastens die vleis.
  • Geur na smaak.
  • Sit die deksel op en plaas in 'n koue oond.
  • Skakel aan teen 160ºC en kook vir 1½ - 2 uur.
  • Haal die deksel na 1½ uur af.
  • Sit voor met rys of enige ander stysel van jou keuse.

Wenk

  • Kook jou keuse van stysel in die oond saam met die bredie deur 'n kleiner Argilla Roaster te gebruik.

     

    POTATO, CHEESE & BACON SOUP IN THE GOURMET ROASTER

    Ek het die Small Deep Gourmet gebruik en die resep in 3 verdeel - perfek vir 2 x Argilla Soup Mugs en genoeg vir 2 porsies.

     

    Bestandele

    • 6 groot aartappels of 8 halfduim aartappels, geskil en opgesny
    • 1 pakkie, 50 g, wit uiesoppoeier
    • 500 ml water
    • 250 ml vars room
    • 500 ml gerasperde cheddarkaas
    • 15 ml gekapte vars pietersielie of gedroogde pietersielie
    • 250 g spekvleis
    • 5 – 10 ml olie om die spek in te braai
    • Sout en peper na smaak

    Metode

    • Mikrogolf die spek en olie vir 5-7 minute op Hoog in die Medium Gourmet Roaster.
    • Skep uit en hou eenkant.
    • Plaas die gesnyde aartappel, sout en 250 ml water in dieselfde Medium Gourmet Roaster.
    • Sit die deksel op en mikrogolf dit op Hoog vir 10 minute of tot die aartappels sag is.
    • Voeg die ander 250 ml water by en maak die aartappels fyn met 'n handmenger.
    • Voeg die gaar spek, room en 250ml kaas by.
    • As die sop te dik is, voeg nog water by en mikrogolf die sop op Hoog vir 5-8 minute, terwyl jy dit gereeld roer.
    • Geur met ekstra sout indien nodig, en growwe swartpeper.
    • Gebruik die oorblywende gerasperde kaas vir opdiening – gooi dit onder in elke Argilla Soup Mug en skep sop bo-op.
    • Sit voor saam met brood, broodrolletjies of vetkoek.

       

       

      MELT IN YOUR MOUTH CHICKEN IN THE MEDIUM CLASSIC

      Bestandele

      • 4 ontbeende, vellose hoenderborsies/filette
      • 250 ml mayonnaise/gewone jogurt
      • 125 ml Parmesaankaas
      • 5 ml Ina Paarman’s Seasoning Salt
      • 2,5 ml swartpeper
      • 5 ml knoffelpoeier
      • Ina Paarman se Braai & Grill of paprika na smaak

      Metode

      • Plaas die hoender in 'n Medium Classic Roaster.
      • Meng mayonnaise/jogurt, kaas, sout, peper en knoffel, en skep die mengsel oor elkeen van die hoenderstukke.
      • Sprinkel Ina Paarman se Braai & Grill of paprika bo-oor.
      • Sit die deksel op en plaas in 'n koue oond.
      • Skakel aan teen 160ºC en bak vir 30 minute.
      • Haal die deksel af en sit dit terug vir nog 20-25 minute.
      • Sit voor met rys en gemengde groente.

      Wenk

      • Kook die groente en rys saam met die hoender in die oond.
      • Groente: Meng 30 ml botter en geurmiddels van jou keuse in 'n Small Classic/Gourmet Roaster.
      • Geen water is nodig nie.
      • Verwyder na 30 minute.
      • Rys: Kombineer 1 koppie rys, 2 of 3 koppies water en 5 ml sout in 'n Small/Small Deep Gourmet Roaster.
      • Roer na 30 minute.
      • Die rys behoort gaar te wees wanneer die hoender gaar is.
      • As dit nog te ferm is, laat dit vir nog 5-10 minute kook.


      CHICKEN LIVERS/BUTTON MUSHROOMS IN A CREAM SAUCE

      Hoenderlewers kan met knopiesampioene vervang word.


      Bestandele

      • 1 gekapte ui
      • 1 gekapte knoffelhuisie
      • 20ml olie/botter
      • 'n paar gesnyde sampioene
      • (opsioneel)
      • 500g hoenderlewers, skoongemaak
      • (Opsioneel: week die lewers in 'n bietjie melk om van die metaalsmaak ontslae te raak. Spoel goed af voor gebruik).
      • 15 ml wit uiesoppoeier
      • 15 ml soet brandrissiesous
      • 125 ml room
      • sout en peper na smaak
      • 'n bietjie brandewyn (opsioneel)

      Metode

      • Braai die ui, knoffel en gesnyde sampioene (opsioneel) in die olie/botter vir 5 minute op Hoog in die mikrogolf in die Medium Classic Roaster.
      • Voeg die hoenderlewertjies/knoppiesampioene by en mikrogolf vir 5-7 minute op Hoog.
      • Voeg die soppoeier, soetrissiesous en room by.
      • Geur met sout en peper.
      • Mikrogolf vir 5-7 minute om net goed deur te kook.
      • Laat staan vir 'n paar minute om die sous te laat verdik.
      • Opsioneel: Voeg 'n bietjie brandewyn en varsgemaalde swartpeper by.

       

      QUICHE LORRAINE IN THE SERVER DIVIDERS/SIDE SERVERS

      Bestandele - Kors

      • 1 x 400 g broskors, uitgerol en in 6 gelyke dele verdeel
      • 1 eiergeel

      Bestandele - Vulsel

      • 200 g spekvleis
      • 125 ml cheddarkaas, gerasper
      • 200 ml roomkaas
      • 200 ml room
      • 3 eiers, goed geklits
      • knyp gemaalde neutmuskaat
      • Sout en peper na smaak

      Metode

      • Rol die deeg uit op 'n oppervlak wat liggies met meel bestrooi is en verdeel in 6 gelyke dele.
      • Voer 3 gesmeerde Small Server Dividers of 6 Side Servers uit met die deeg.
      • Sny enige ekstra deeg aan die rande af en gebruik dit om in te vul waar die deeg ook al onder die vlak van die bakkies se rande gaan.
      • Druk die deeg liggies in die basis van elke bak vas en prik met 'n vurk.
      • Rond die rande af en laat dit dan vir sowat 10 minute verkoel terwyl jy die vulsel voorberei.
      • Mikrogolf die spek vir 7 minute op Hoog in die Medium Classic Roaster.
      • Voeg al die ander bestanddele by en meng deur.
      • Verdeel die mengsel tussen die deeg-gevoerde bakkies.
      • Plaas in koue oond en skakel aan teen 160⁰C.
      • Bak vir 35 minute of tot gaar en goudbruin.
      • Laat die souttert vir 4-5 minute rus en haal dan uit die bakkies.
      • Sit varsgebak voor met ’n lekker slaai, of gebruik dit later – hulle is heerlik wanneer dit warm of koud bedien word.

          

        No comments:

        Post a Comment