ARGILLA - WEEK 14 RESEPTE


BACON KIPS CHICKEN USING THE LARGE OVAL & MED CLASSIC

Bestandele

  • 200g in blokkies gesnyde spekvleis, gebraai vir 5 minute op Hoog in die mikrogolfoond met die Large Oval Roaster
  • 500g gekookte en gesnipperde hoender (of 1 x rotisserie hoender uit die supermark, ontbeen)
  • 1 boks 200g Bacon Kips Beskuitjies, fyngedruk
  • 1 pakkie room sampioensoppoeier
  • 500 ml melk (of water of half)
  • 250ml suurroom
  • 250ml cheddarkaas, gerasper

Metode

  • Meng al die bestanddele met die spek in die Large Oval Roaster en bak vir 60-90 minute by 160ºC tot gaar.
  • Sit voor saam met geroosterde aartappels en 'n vars slaai.

Bestandele - Aartappels

  • 3-4 medium aartappels
  • Olie
  • Geurmiddels van jou keuse

Metode

  • Skil (opsioneel) die aartappels en sny dit in blokkies.
  • Gebruik die Medium Classic Roaster, bedruip die aartappels met olie en geur na smaak.
  • Plaas in die oond saam met die hoender en kook tot gaar.

Wenk

  • Voeg 'n vars slaai by met blaarslaai, tamatie, avo, komkommer, appel, neute, sout en peper of enige ander geurmiddels.


       

    WILMIE’S CHILLI CON CARNE USING THE LARGE OVAL ROASTER

    Bestandele

    • 1 groot ui, gekap
    • 1 rooi soetrissie, gekap
    • 3 knoffelhuisies, fyngedruk
    • 15 ml olie
    • 500 g maer gemaalde beesvleis
    • 45 ml tamatiepuree
    • 2 x 400g blikkies gekap/in blokkies gesny tamaties
    • 1 x 410g blik rooi nierbone
    • 2 beesvleisaftrekselblokkies opgelos
    • In 125 ml warm water
    • 7,5 ml suiker (vir verbeterde geur, voeg eerder 'n duimnaelgrootte stukkie donkersjokolade by)
    • Sout en peper na smaak
    • 5-10 ml rooipeper/warm brandrissiepoeier
    • 20 ml paprika
    • 25 ml komynpoeier/taco-speserye
    • 10 ml uiepoeier
    • 10 ml origanum
    • Sit voor met rys/tortillas/mieliestjips, suurroom/gewone jogurt, kaas en avo

    Metode

    • Mikrogolf die olie, ui, knoffel en peper vir 5-7 minute op Hoog in die Large Oval Roaster.
    • Voeg die res van die bestanddele by.
    • Meng goed.
    • Sit in 'n koue oond, skakel dit aan by 160⁰C en bak dit vir 60 minute.
    • Roer en bak vir 15-30 minute sonder die deksel op.
    • As jy dit saam met rys bedien, sit 250 ml rys, 750 ml water, 5 ml sout en 5 ml botter/olie (opsioneel) in die Small Classic/Gourmet Roaster en kook dit saam met die Chilli Con Carne.
    • Bedienvoorstelle:
    • Op rys, met 'n lepel suurroom.
    • Gestapel op tortilla skyfies met gerasperde cheddar.
    • Toegedraai in 'n tortilla met gesnipperde blaarslaai, gekapte tamaties en guacamole vir 'n heerlike burrito.

      


    HEARTY BEEF STEW USING THE GOURMET ROASTERS

    Bestandele

    • 1 kg stowe/potjiekos beesvleis
    • Groente van jou keuse: 1-2 uie, in stukke gesny; 5 ml fyngedrukte knoffel; 1 groot aartappel, in stukke gesny; 2 medium wortels in stukke gesny, vars groenbone en bevrore ertjies
    • 1 x 55 g hearty beef stew cook in sauce
    • 1 x 50 g tamatiepasta
    • Knippie suiker
    • 400 ml water
    • 45 ml soppoeier (enige geur)
    • 50 ml blatjang (opsioneel)
    • Sout en peper na smaak

    Metode

    • Meng alles in die Medium Gourmet Roaster en bedek met die deksel.
    • Sit in 'n koue oond en skakel dit aan teen 160⁰C.
    • Kook vir 1½ - 2 uur.
    • Sit voor saam met rys, stampmielies of kluitjies.

    Wenk

    • Maak 4 x enkelporsies met die Mini Gourmet Roasters.
    • Om kluitjies te maak, los die soppoeier en gebruik die Large Gourmet Roaster.

    Bestandele - Kluitjies

    • 270 g (2 1/4 koppies) meel
    • 50 g semels
    • 3½ t bakpoeier
    • ½ t sout
    • 2 t botter
    • ¾ koppie melk

    Metode

    • Meng die droë bestanddele, en vryf die botter in.
    • Voeg die melk by en knie tot 'n deeg vorm.
    • Verdeel in 8-10 porsies.
    • Vorm in balletjies.
    • Gooi die bolletjies na 60-90 minute bo-op die bredie.
    • Sit die deksel op en kook vir nog 30 minute.

      

     

    PILCHARDS-POTATO BAKE USING THE MEDIUM CLASSIC ROASTER

    Bedien 4


    Bestandele

    • 1 x 400g blik Pilchards in Tamatiesous
    • 2 knoffelhuisies, fyngedruk
    • 3 middelslag aartappels, in ringe gesny
    • 2 x sprietuie, gekap
    • 50 ml broodkrummels
    • Gekapte baba/normale spinasie of bevrore gemengde groente (opsioneel)
    • 250 ml dubbelroom gewone jogurt
    • (witsous)
    • 300-500 ml cheddarkaas, gerasper
    • Sout en swartpeper na smaak

    Metode

    • Sit die aartappels in die Medium Classic Roaster en mikrogolf dit op High vir 8-10 minute, met die deksel op.
    • Vlok intussen die pilchards rofweg in hul sous en voeg die uie by.
    • Geur na smaak.
    • Wanneer die aartappels gaar is, los die helfte van die gaar aartappels in die Medium Classic Roaster en sit die ander helfte in die deksel, tot benodig.
    • Geur die aartappels in die rooster met sout en peper en begin die res van die bestanddele soos volg in lae plaas:
    • Smeer die helfte van die vis oor die aartappellaag, gevolg deur die helfte van die jogurt, al die broodkrummels, die helfte van die kaas, al die spinasie en herhaal dan die lae - Aartappels, sout en peper, vis, jogurt, en eindig met kaas.
    • Sit die deksel op en mikrogolf vir 10-15 minute op Hoog.
    • Hou eenkant vir 5-10 minute voor opdiening.
    • Bedien met 'n slaai van jou keuse.

      


    PIZZA BOWLS USING TAPAS BOWLS/ROUND DISHES

    Bestandele

    • Winkeldeeg (± 130 g deeg per persoon/bak)
    • Pizza toppings van jou keuse:
    • Vleis,
    • Groente,
    • Mozzarella kaas,
    • Sous,
    • Kruie,
    • Geurmiddels ens.

    Metode

    • Spuit Argilla Tapas Bowls/Round Dishes binne en buite met Spray & Cook.
    • Dink nou onderstebo: Wat jy gewoonlik laaste op jou pizza sit, kom eerste in die bak en die sous kom laaste.
    • Geur met enige geurmiddel van jou keuse.
    • Verdeel die deeg in 130g balletjies.
    • Rol die deeg op ’n meelbestrooide oppervlak uit tot dit groot genoeg is om oor die rand van die bakkies te pas (Onthou die deeg moet groter as die rand van die bak uitgerol word).
    • Verf die deeg met olie en sprinkel 'n bietjie geurmiddels oor.
    • Trek die pizzadeeg, oliekant na onder, oor die rand van die bakkies.
    • Smeer die bokant van die deeg met olie.
    • Maak 'n paar gaatjies in die deeg met 'n tandestokkie.
    • Sit al die pizzabakkies in 'n koue oond.
    • Skakel die oond aan op 160⁰C.
    • Bak vir 30-40 minute tot die deeg ferm en goudbruin is.
    • Haal uit die oond en laat dit effens afkoel sodat dit meer hanteerbaar is.
    • Keer die pizzabakkies uit op 'n Argilla Standard Plate.
    • Maak die rande van die pizza 'n bietjie los van die rand van die Tapas Bowls/Round Dishes, met 'n vurk of 'n mes.

    Wenk

    • As jy dit uithaal, is dit 'n bietjie souserig – maar dit is oukei en maak die pizzabakkies ekstra lekker.
    • Jy kan ekstra garnering byvoeg as jy wil.


        

      No comments:

      Post a Comment