ARGILLA - WEEK 16 RESEPTE


LAMB SHANKS USING THE XL/LARGE OVAL ROASTER

Bestandele

  • 2 kg lam skenkels
  • 3 x 410g blikkies tamatie & uie mengsel
  • 250 ml tamatiesous
  • 250 ml blatjang
  • 15 ml peri-peri sous
  • Sout en peper na smaak

Metode

  • Sit die lamskenkels in die Argilla XL Oval Roaster/Large Gourmet Roaster.
  • Voeg Sout & Peper na smaak by.
  • Meng die res van die bestanddele en gooi oor die skenkels.
  • Meng goed deur.
  • Sit die deksel op.
  • Sit in ‘n koue oond.
  • Skakel die oond aan teen 160ºC en bak in die oond vir 3 uur tot sag en gaar.
  • Bedien saam met stampmielies/rys of kapokaartappels en 'n beetslaai.

     

    SPAGHETTI & CORNED MEAT CASSEROLE USING THE LARGE OVAL

    Bestandele

    • 1 x 300 - 500 g spaghetti
    • 1 x 410 g tamato & onion mix
    • 2 x blikkies water (tamatie & uie mix se blikkies)
    • 1 x 300 g corned meat (bully beef), blokkies gesny of fyn gemaak
    • 1 ui, ringe gesny
    • 250 ml cheddar kaas, gerasper (of meer)
    • Sout en peper na smaak, of enige ander geurmiddels

    Metode

    • Pak die bestanddele in lae in die Argilla Large Oval Roaster Bowl.
    • Begin met die spaghetti in die bak, gevolg deur tamato & onion mix, uie-ringe, 2 blikkies water, blokkies corned meat en laaste die gerasperde kaas.
    • Sit die deksel op en bak vir 60 minute teen 160ºC.
    • Haal uit die oond en roer liggies met ‘n vurk om te kyk of alles gaar is.
    • Skakel die oond af.
    • Haal die deksel af en los in die warm oond vir nog so 15-30 minute.
    • Bedien met ‘n heerlike vars groen slaai van jou keuse.

       

      THAI COCONUT SOUP & RICE VERMICELLI USING THE LARGE OVAL

      Rys Vermicelli is 'n dun vorm van noedels, ook bekend as rysnoedels/rysstokkies.

       

      Bestandele

      • 500 g hoenderfilet, in repe gesny
      • Ina Paarman se Hoender geurmiddels
      • 10 ml fyngedrukte knoffel & gemmer
      • 1 ui, gekap
      • ±2,5 ml brandrissie-olie
      • 10 ml of meer rooi kerriepasta
      • 330 ml klappermelk
      • 2 blokkies hoenderaftreksel opgelos in 500 ml kookwater
      • 200 g sampioen, gekap
      • 120 g babaspinasie
      • 1 pakkie babamielies, in stukke gesny
      • 2 sprietuie, gekap
      • Brandrissievlokkies (opsioneel)
      • Sap van 1 suurlemoen (helfte vir kook en helfte vir bediening)
      • 130 g rys vermicelli

      Metode

      • Kook die Vermicelli volgens die pakkie se instruksies.
      • Sit eenkant en berei die Thai-sop voor.
      • Sit die hoenderrepies in die Argilla Large Oval Roaster.
      • Bedruip met suurlemoensap en geur met die Ina Paarman Hoender-geursel.
      • Mikrogolf vir 4-6 minute op Hoog.
      • Roer twee keer tydens die kookproses.
      • Skep die hoender in die Oval se deksel en hou eenkant.
      • Gebruik die bak en voeg die fyngedrukte knoffel & gemmer, gekapte ui en sampioene by.
      • Bedruip met die brandrissie-olie en mikrogolf vir 4-6 minute.
      • Voeg die kerriepasta, klappermelk en die hoenderaftreksel by en mikrogolf vir 6-10 minute op Hoog, of tot kookpunt.
      • Voeg die babaspinasie by en mikrogolf vir 2 minute op High.
      • Bedien in die Argilla Foody Bowls saam met die gaar rys.
      • Voeg die gaar hoenderrepies by.
      • Garneer met babamielies, sprietuie, brandrissievlokkies en bedruip met suurlemoensap.


        FISH FINGER BANANA CURRY USING THE MEDIUM CLASSIC

        Bestandele

        • 12 x visvingers
        • 1 ui, in ringe gesny
        • 15 ml olie
        • 15 ml kerriepoeier/masala
        • 20 ml meel (gebruik ekstra meel as die sous te dun is)
        • 30 ml blatjang
        • 15 ml appelkooskonfyt
        • 3 ml borrie
        • 2 ml komyn (opsioneel)
        • 150 ml appelkoossap
        • 2 piesangs in repies gesny
        • Sout en peper na smaak of enige ander geurmiddels van jou keuse
        • Ina Paarman se Braai & Grill geurmiddels
        • Klapper en 'n ekstra piesang vir opdiening

        Metode

        • Sit die uieringe in die Argilla Medium Classic Roaster, sprinkel olie oor en mikrogolf vir 3-5 minute op High.
        • Voeg die meel, kerriepoeier, blatjang, appelkooskonfyt, borrie, komyn (indien gebruik), appelkoossap, sout en peper by.
        • Meng goed en mikrogolf vir 2 minute op Hoog.
        • Voeg die piesangskywe by, meng deur en mikrogolf vir 3 minute op High.
        • Pak die visvingers bo-op die piesangkerriesous, kan dit effens in die sous druk.
        • Bedruip die visvingers met 'n bietjie olie.
        • Geur dit met Ina Paarman se Braai & Grill.
        • Sit die deksel op en mikrogolf op hoog vir 7-10 minute of tot die visvingers gaar is.
        • Bedien in die Argilla Foody Bowls, saam met stywe/krummel pap of enigiets anders van jou keuse.


          ELISE’S SAUSAGE AND RICE DISH USING THE LARGE OVAL ROASTER

          Bestandele
          • 250 ml droë rys
          • 750 ml water
          • 125 ml blatjang
          • 15 ml kerriepoeier (na smaak)
          • 1 ui, gekap
          • groen soetrissie na smaak, gekap
          • aartappel, in blokkies gesny
          • (opsioneel)
          • sampioene, in skywe gesny
          • (opsioneel)
          • 150g – 200g wors per persoon (kan die hele wors gebruik soos dit is, of dit in kleiner porsies sny)
          Metode
          • Meng al die bestanddele in Argilla Large Oval Roaster, behalwe die wors, dit kom bo-op.
          • Bedek met die deksel.
          • Sit in 'n koue oond.
          • Skakel die oond aan teen 160ºC en bak vir 60-90 minute, totdat al die vog geabsorbeer is.
          • Sit voor met 'n vars slaai van jou keuse.

              

              No comments:

              Post a Comment