SPRING ROLL BOWLS USING THE MEDIUM OVAL ROASTER
- Kook 250 g vermicelli-rys/spaghetti vir opdiening.
Bestandele
- 30 ml olie
- 5 ml fyngedrukte knoffel
- 5 ml fyngedrukte gemmer
- 500 g maalvleis
- 25 ml groenkool, fyn gekap
- 125 ml wortel, fyn gerasper
- 2 sprietuie, gekap
Bestandele - Sous
- 1 blokkie vleisaftreksel opgelos in 125 ml kookwater
- 30 sojasous
- 5 ml suiker
- 1,25 ml swartpeper
- 2,5 ml sout
Metode
- Plaas die olie, knoffel, gemmer en sprietuie in die Argilla Medium Oval Roaster en mikrogolf vir 1-2 minute op hoog.
- Voeg die maalvleis by en mikrogolf op hoog vir 5-7 minute tot gaar.
- Roer gereeld tydens die kookproses met 'n vurk.
- Voeg die kool, wortels en al die sousbestanddele by en mikrogolf op hoog vir 7-10 minute tot gaar.
- Sit voor saam met vermicelli-rys/spaghetti.
- Garneer met ekstra gekapte sprietuie.
PILCHARDS BURGERS WITH HOME-MADE CHAKALAKA
Bestandele - Pilchard Patty
- 1 x 400 g blik Pilchards in Tamatiesous
- 1 x 410 g blik kekerertjies, gedreineer en afgespoel
- 3 snye brood, in klein blokkies gesny
- 1 eier
- 3 eetlepels (45 ml) blatjang
- 10 ml Ina Paarman Garlic & Herb
- Geurmiddels
- bruin uiesoppoeier
- Dreineer die pilchards en behou die sous.
- Druk die kekerertjies en pilchards saam.
- Voeg die brood, eier, blatjang en kruie by.
- Meng goed.
- Verdeel die mengsel in 6 balle en vorm in patties.
- Gooi van die soppoeier op 'n bord en bestrooi beide kante van die patties met die soppoeier.
- Smeer die Argilla Large Oval Lid liggies met olie en rangskik die patties daarin.
- Sit dit in 'n koue oond, skakel aan by 160ºC en bak vir 30 minute of tot gaar.
Bestandele - Chakalaka
- 10 ml olie
- 1 klein ui, fyn gekap
- 15 ml wit asyn
- 5 ml suiker
- 1 tamatie, fyn gekap
- 70 g bevrore wortels julienne
- 2 ml brandrissievlokkies
- gereserveerde tamatiesous van die pilchards
- Braai die ui in die olie vir 5 minute op Hoog in die Argilla Mini Gourmet Roaster.
- Roer twee keer.
- Voeg die res van die bestanddele by en mikrogolf vir 5 minute op Hoog.
- Roer twee keer tydens die kookproses.
- Voorgestelde trimmings: Mayo/Plain jogurt, blaarslaai en agurkies.
PORK CHOPS WITH SWEET WINE AND MUSHROOM SAUCE
Bestandele
- 4-6 dikgesnyde varktjops op die been
- 15 ml worcestersous
- 45 ml suurroom
- 3 takkies vars pietersielie, fyn gekap
- 30 ml botter, gesmelt
- 400 g sampioene, in blokkies gesny
- 30 ml sjerrie
- 10 ml korrelmosterd
- 15 ml meel
- 250 ml vleisaftreksel (2 blokkies, opgelos in 250 ml kookwater)
- Sout en peper, of ander geurmiddels na smaak
Metode
- Sny die vel en oortollige vet van die tjops af en sny dit in klein blokkies.
- Sit die sampioene in die Argilla Large Oval Roaster en sit die varktjops bo-op.
- Meng die meel, Worcestersous, suurroom, pietersielie, gesmelte botter, sjerrie, korrelmosterd en vleisaftreksel.
- Gooi die mengsel oor die tjops.
- Geur die tjops soos verlang.
- Sit die deksel op en sit in 'n koue oond.
- Skakel die oond aan op 160ºC en bak vir 60-75 minute tot gaar.
- Verwyder die deksel vir die laaste 15 minute.
- Sit die blokkies varkvet in die Argilla Tapas Bowl, geur na smaak en braai die vet saam met die tjops in die oond.
- Haal uit sodra bruin.
- Skep dit uit die vet, en hou eenkant.
- Sit die kaiings saam met die tjops voor of geniet dit saam met 'n heerlike bord mieliepap vir ontbyt.
Wenk
- * Jy kan sjerrie met appelsap vervang
- * As jy nie suurroom het nie, gebruik room en voeg 5 – 10 ml suurlemoensap by.
MARELIZE’S EASY BUTTERNUT SOUP USING THE MEDIUM GOURMET
Bestandele
- 1 x 1 kg botterskorsie, in blokkies gesny
- 200 ml room
- 500 ml melk
- 2 x hoendergegeurde aftrekselblokkies, opgelos in 100-150 ml kookwater
- 1 x 50 g room hoendersoppoeier
- Aromat na smaak
- Swartpeper na smaak
- 1 ml neutmuskaat (opsioneel)
- Knippie kerriepoeier (opsioneel)
- Knippie sout (opsioneel)
Metode
- Mikrogolf die botterskorsieblokkies en die opgeloste hoenderaftrekselblokkies vir 10-15 minute op hoog in die Argilla Medium Gourmet Roaster tot sag en gaar.
- Voeg sowat die helfte van die melk by en druk die botterskorsie met 'n staafmenger tot baie glad.
- Voeg die soppoeier, die res van die melk, room, Aromat, peper, neutmuskaat, kerriepoeier en sout by en meng goed.
- Mikrogolf vir 8-10 minute op hoog, tot kookpunt.
- Roer twee keer tydens die kookproses.
Wenk
- As die sop te dik is, voeg nog water of melk by.
CRISPY CRUMBED CHICKEN USING THE OVAL UTILITY DISH
Bestandele
- 1-2 hoenderporsies per persoon
- ± 250 ml corn flakes
- Aromat, sout en peper of enige ander geurmiddel van jou keuse
- Aartappels, geskil en in wiggies gesny.
- Olie
- Ina Paarman’s braai & grill
- (opsioneel)
- Sit die corn flakes in 'n plastieksak en gebruik 'n koekroller om dit fyn te maak sodat dit as krummels gebruik kan word.
- Plaas die krummels in die Argilla Oval Utility Dish en geur na smaak.
- Versprei die krummels in die bak en bedek elke hoenderporsies aan albei kante met die krummels.
- Rangskik die hoenderporsies in die bak.
- Rangskik die aartappelwiggies om die kant.
- Bedruip die aartappels en die hoender met olie.
- Voeg ekstra geurmiddels by soos Ina Paarman’s Braai & Grill.
- Sit die deksel op.
- Sit in 'n koue oond en skakel dit aan teen 160ºC en rooster vir 60 minute.
- Haal die deksel af, skakel die oond af en laat dit vir nog 15-30 minute in die oond staan.
- Sit voor met 'n vars slaai of groente van jou keuse en 'n heerlike roomkaas en joghurt sous.
- Meng saam:
- 200 ml roomkaas,
- 50 ml gewone dubbelroomjogurt,
- 30 ml room/melk,
- sout,
- grofgemaalde swartpeper,
- Aromat – enige geurmiddels
- Geur deur by te voeg:
- fyn gesnyde agurkies / rooi ui / kruie / biltong en/of soetrissies.
No comments:
Post a Comment