ARGILLA - WEEK 18 RESEPTE


MUSHROOM MACARONI USING THE MEDIUM GOURMET

Heerlik as ‘n bygereg, maar ook heerlik en vullend, as ‘n vleislose hoofgereg.

 

Bestandele

  • 400 g macaroni-pasta
  • 20 ml olie
  • warm water, genoeg om pasta te bedek
  • 2.5 ml Peppadew seasoning
  • (Piquanté pepper & garlic)
  • 300-400 g gemengde sampioene, grof gekap
  • 2 knoffelhuisies, gekap
  • 30 ml botter
  • 350 ml volroom melk
  • 30 ml meel
  • 5 ml sout
  • grofgemaalde swart peper
  • 125 ml parmasan (of enige ander) kaas, gerasper

Metode

  • Gooi die pasta, 10ml olie, sout en warm water in die Argilla Medium Gourmet Roaster en mikrogolf dit vir 10-15 minute op hoog.
  • Roer 2 x tydens die kook proses.
  • Laat staan 5 minute en dreineer dan ekstra water indien daar enige is.
  • Geur met Peppadew seasoning en roer 10 ml olie deur, sodat die pasta nie aanmekaar vasklou nie.
  • Gebruik sommer die Argilla Medium Lid en sit die sampioene, knoffel en botter daarin en Mikrogolf dit vir 5-7 minute op hoog.
  • Roer 2 maal.
  • Haal uit en roer die meel by.
  • Roer dan die melk bietjie vir bietjie by totdat dit glad en gemeng is.
  • Voeg die sout en peper by.
  • Mikrogolf dit vir 5-7 minute op hoog totdat dit begin kook en verdik, maar roer aan die begin elke minuut.
  • Voeg die kaas by en meng goed.
  • Skep die sampioensous oor die pasta.
  • Garneer met ekstra kaas en bedien dadelik.

     

    CREAMY FETA ROASTED RED PEPPER CHICKEN - LARGE OVAL

    Bestandele

    • 250 ml babaspinasie, gekap
    • 700 g hoenderborsie/filet, in baie dun repies gesny
    • 15 ml olie
    • ½ ui, gekap
    • 350 g blomkool, in klein stukkies gesny
    • 125 g geroosterde rooi soetrissie
    • Pesto
    • 10 ml paprika
    • 10 ml origanum
    • Sout & peper na smaak
    • Rooi soetrissie/rissievlokkies
    • 250 hoenderaftreksel (1 hoendergegeurde blokkie, opgelos in 250 ml kookwater)
    • 125 ml fetakaas, verkruimeld
    • 200 g roomkaas (winkel gekoop of tuisgemaak)
    • 30 ml suurlemoensap

    Metode

    • Voeg die olie, ui en knoffel by die Argilla Large Oval Roaster en mikrogolf vir 3 minute op hoog.
    • Voeg die blomkool, pesto, hoender, geurmiddels en aftreksel by en mikrogolf vir 15-20 minute op hoog tot gaar.
    • Sny die hoender en blomkool in kleiner stukkies as jy wil.
    • Meng die fetakaas, roomkaas, suurlemoensap en babaspinasie by en mikrogolf vir 5-10 minute op hoog of tot dit kookpunt bereik.
    • Sit voor op rys of pitabrood.


      3-INGREDIENTS CURRY & RICE - MEDIUM OVAL/GOURMET

      Makliker en vinniger as dit gaan jy moeilik kry. Dien op met blatjang, klapper en piesang of piesangslaai saam met rys, pasta of mieliepap.

       

      Bestandele

      • 300 - 500 g maalvleis
      • 1 blik, 410 g curried flavoured mix veggies
      • 1 blik, 410 g chakalaka with sweet corn (opsioneel, maar sterk aanbeveel)
      • Sout, peper of enige ander geurmiddels na smaak

      Metode

      • Sit die maalvleis in die Argilla Medium Oval/Gourmet Roaster en mikrogolf vir 7 – 10 minute op Hoog tot gaar.
      • Roer gereeld met ‘n vurk om die maalvleis lekker los te hou.
      • Voeg die blikkies by en meng goed.
      • Mikrogolf dit vir 5 – 7 minute op hoog tot alles goed deurgekook is.
      • Roer 2 maal.

      Wenk

      • Kan 1 ui, fyngekap saam met die vleis gaarmaak indien verkies.

      Piesang-Neute & Groenvye slaai:

      • ±1 piesang per persoon in skywe gesny,
      • ± 15 ml grof gekapte pekanneute per persoon,
      • ± halwe ingelegde groen vy per persoon (helfte gekap in blokkies en die ander helfte vir garnering).
      • Bietjie rooi ui, gekap opsioneel.
      • Meng die slaaibestanddele met ‘n Soet-Suur-mosterdsous:
      • Meng 1 blikkie kondensmelk,
      • ±¼ - ½ blikkie bruin asyn (gooi eers net ¼ blikkie asyn in en proe) ,
      • 5 -10 ml mosterd poeier,
      • 50 ml geel mosterdsous (opsioneel) en
      • ± 5 ml Aromat saam in ‘n glasfles en gebruik soveel as nodig is en bêre die res vir later saam met vleis of slaai.


        CREAMY CHICKEN AND VEG SOUP - LARGE DEEP GOURMET

        Bestandele

        • 1 groot wortel, gerasper
        • 1 groot aartappel, gerasper
        • 1 groot ui, gekap
        • 250 ml water
        • 200 g hoender sonder vel, ontbeen en in blokkies gesny
        • 1 pakkie, 50 g Cream of Chicken soppoeier
        • 1 pakkie, 50 g Dik Groentesoppoeier
        • 750 ml water
        • 250 ml room
        • 250 ml melk
        • swartpeper, mildelik
        • Aromat, opsioneel

        Metode

        • Voeg die hoender, wortel, aartappel en gekapte ui in die Deep Gourmet Roaster en bedek met 250 ml water.
        • Mikrogolf vir 10 minute op Hoog.
        • Druk dit 'n bietjie fyn met ‘n vurk.
        • Voeg die soppoeiers, peper, Aromat en die oorblywende 750 ml water en melk by.
        • Mikrogolf vir 10 minute op Hoog.
        • Roer af en toe.
        • Voeg die room by en Mikrogolf vir 1-2 minute.
        • Bedien en geniet!


          BEEF STEW WITH CARROTS & POTATOES - LARGE DEEP GOURMET

          6 porsies
           
          Bestandele
          • 1,5 kg ontbeende beesvleis, in stukke gesny
          • 10 ml sout
          • 5 ml gemaalde swartpeper
          • 20 ml olie
          • 2 middelslag uie, in blokkies gesny
          • 7 knoffelhuisies, geskil en gehalveer
          • 30 ml balsamiese asyn
          • 30 ml tamatiepasta
          • 100 ml meel
          • 250 – 500 ml droë rooiwyn/druiwesap
          • 500 ml beesvleisaftreksel (2 x beef flavoured stock cubes opgelos in 500 ml kookwater)
          • 250 ml water
          • 1 lourierblaar
          • 2,5 ml gedroogde tiemie
          • 7,5 ml suiker
          • 4 groot wortels, geskil en in blokkies gesny
          • 4 medium aartappels, in die helfte gesny
          • Vars gekapte pietersielie, vir opdiening
          • (opsioneel)
          Metode
          • Meng al die bestanddele in die Argilla Large Deep Gourmet Roaster.
          • Sit dit in die oond, bedek.
          • Skakel die oond aan op 160⁰C en bak vir 2 uur of tot die vleis sag is.
          • Kan die deksel vir die laaste 30 minute verwyder.
          • As die sous te dik is net 'n bietjie wyn of warm water.
          • Kook pasta saam met die bredie in ‘n Small Deep Gourmet Roaster.


              No comments:

              Post a Comment