ARGILLA - WEEK 19 RESEPTE

QUICK AND EASY PEA SOUP - DEEP GOURMET ROASTER

Jy kan hierdie sop vinnig en maklik in die mikrogolfoond of in die oond voorberei.

 

Bestandele

  • 1 eetlepel botter
  • 1 middelslag ui, gekap
  • 3 knoffelhuisies, fyngedruk
  • 6 koppies bevrore of vars ertjies
  • ½ koppie vars of bevrore spinasie
  • 4 koppies aftreksel (enige aftrekselblokkies opgelos in 4 x 250 ml warm water)
  • 1 teelepel vars tiemie
  • Opsioneel: ½ koppie jogurt of suurroom (maar aanbeveel)
  • Seesout en peper, na smaak

Metode

  • Mikrogolf die botter, knoffel en ui in die Argilla Medium Gourmet of Large Deep Gourmet vir 5 minute op Hoog.
  • Voeg die ertjies, spinasie, aftreksel en tiemie by en mikrogolf vir 10-15 minute op Hoog. (As jy vars ertjies gebruik, mikrogolf dit vir 5 minute langer).
  • Versap die sop met 'n handmenger (hand blender) of ‘n versapper.
  • Mikrogolf vir 7-10 minute op Hoog.
  • Voeg die jogurt/suurroom by en geur dan na smaak met sout en peper.
 

Oond: 

  • Meng al die bestanddele behalwe die jogurt/suurroom en sit in die oond.
  • Skakel die oond aan teen 160ºC en kook vir 60 minute, versap die sop en sit terug in die oond vir 15-20 minute.
  • Bedien met varsgebakte brood.

     

    MINCE STUFFED WRAPS - MEDIUM CLASSIC ROASTER

    Bestandele

    • 500 g maalvleis
    • 50 g tamatiepuree/pasta
    • 15 – 30 ml taco spice
    • 2,5 ml suiker
    • 1 klein ui, gekap
    • Knoffel na smaak
    • 5 – 10 ml olie
    • ½ soetrissie (groen/rooi/geel), gekap (opsioneel, maar aanbeveel)
    • 1 (of meer) groot tortilla wrap per persoon
    • Cheddarkaas, gerasper
    • Sout en peper na smaak (proe voor jy byvoeg)
    • Gom vir wraps: meng 'n bietjie meel en water om 'n pasta te vorm om die wraps vas te plak.

    Metode

    • Braai die gekapte ui, knoffel en soetrissies in die olie in die Argilla Medium Classic Roaster, vir 2-5 minute op Hoog in die mikrogolfoond.
    • Roer twee keer.
    • Voeg die maalvleis, puree, suiker en taco-speserye by en mikrogolf op hoog vir 6-8 minute tot gaar.
    • Roer elke 2 minute met 'n vurk.
    • Sny die wraps in die helfte.
    • Sit maalvleis en kaas aan die een kant van die helfte.
    • Vou die ander deel om, om 'n driehoek te vorm en plak met die "gom".
    • Sit 3 wrap driehoeke in 'n Argilla Lasagne Bowl.
    • Sprinkel ekstra kaas oor en sit dit in 'n koue Air Fryer, skakel dit aan teen 160-180ºC en bak vir 4 minute tot die kaas gesmelt is.

       

      EASY FISH CHOWDER - LARGE DEEP GOURMET ROASTER

      Chowder is 'n dik sop wat voorberei word met melk of room, 'n roux, en seekos of groente. (Lewer 4)

       

      Bestandele

      • 200 g spek in blokkies gesny
      • 6 sprietuie grof gekap / 2 uie, fyn gekap
      • 1 knoffelhuisie, fyngedruk
      • 1 pakkie (50g) dik wit uiesoppoeier
      • / 50 ml meel
      • 3 mediumgroot aartappels in stukke gesny
      • 100 g ingemaakte mieliepitte, gedreineer
      • 500 ml melk
      • 2 x visaftrekselsakkies opgelos in 375-500 ml kookwater
      • 500 g-750 g stokvis sonder been, in happiegrootte stukke gesny
      • 24 mossels, geskrop, ontdaard
      • (opsioneel)
      • 150 ml dik room (of meer)
      • 30 ml gekapte pietersielie
      • Sout en peper (opsioneel)

      Metode

      • Plaas al die bestanddele, behalwe die room en pietersielie, in 'n Argilla Large Deep Gourmet Roaster.
      • Meng liggies.
      • Plaas in 'n koue oond, skakel dit aan teen 160ºC en bak vir 45 minute.
      • Haal die deksel af, roer liggies en sit terug in die oond (sonder die deksel) vir 30-45 minute.
      • Voeg die room by en garneer met pietersielie.
      • Mikrogolf: Mikrogolf die spek, uie en aartappel vir 10-15 minute op Hoog.
      • Voeg die res van die bestanddele, behalwe die room by en meng liggies.
      • Mikrogolf vir nog 15-20 minute, terwyl jy af en toe roer, totdat die vis en aartappels gaar is en die chowder verdik het.
      • Voeg die room by en garneer met pietersielie.

         

        BAKED BROCCOLI AND CHICKEN - MEDIUM GOURMET ROASTER

        Bestandele

        • 500 g hoenderfilet, in repe gesny
        • ± 500 g broccoli (gewas & gereed om te kook), in kleiner stukkies gesny
        • Paprika, sout en peper of geurmiddels van jou keuse
        • 1 blikkie, 410 g room sampioensop
        • 250 ml mayonnaise
        • 5 ml suurlemoensap
        • 5 ml kerriepoeier
        • 250 g cheddarkaas, gerasper

        Metode

        • Sit die broccoli in die Argilla Medium Gourmet Roaster en mikrogolf vir 4 minute op hoog met die deksel op.
        • Plaas die hoenderrepies bo-op die broccoli, bedruip met 'n bietjie olie en geur met paprika, sout en peper.
        • Mikrogolf op hoog vir 6 minute.
        • Roer na 3 minute.
        • Meng die blikkie sop, mayonnaise, suurlemoensap en kerriepoeier.
        • Meng die sous met die hoender en broccoli.
        • Strooi gerasperde kaas oor.
        • Sit in 'n koue oond, skakel aan teen 160ºC en bak vir 25-35 minute tot die kaas gesmelt en goudbruin is.


          CURRY PORK CHOPS - LARGE OVAL, TAPAS BOWL

          Bestandele
          • 6-8 lendevarktjops, (sny die vel en oortollige vet van die tjops af en braai dit terwyl jy die tjops in die oond gaarmaak)
          • 1 groot ui, gekap
          • Groente van jou keuse, opsioneel
          • (voeg dit later by)
          Bestandele - Kerriesous
          • 10 ml kerriepoeier
          • 5 ml borrie
          • 50 ml blatjang
          • 10 ml appelkooskonfyt
          • 10 ml bruin asyn
          • 10 ml sojasous
          • 100 ml tamatiesous
          • 2,5 ml koljander
          • 2,5 ml komyn
          • Sout en peper
          • ± 5 ml souspoeier/maizena/meelblom (opsioneel om die sous te verdik)
          • Ekstra blatjang en klapper vir opdiening (opsioneel)
          Metode
          • Meng al die sousbestanddele met die uie en vleis in 'n Argilla Large Oval Roaster.
          • Plaas in koue oond, skakel aan na 160˚C bak vir een uur.
          • Voeg nou jou groente by.
          • Sit terug in die oond tot die groente gaar is.
          • Sit voor saam met rys of stampmielies, vars piesang of piesangslaai, salsa en ekstra blatjang en klapper.
          Wenk
          • Sit die blokkies varkvet in 'n Argilla Tapasbak, en braai die vet saam met die kerrietjops in die oond.
          • Haal die blokkies uit sodra hulle bruin is.
          • Skep dit uit die vet, geur na smaak en geniet.
           
          • Onthou jy kan jou rys/stampmielies saam met die vark in die oond gaar maak en so spaar jy op tyd en elektrisiteit!


              No comments:

              Post a Comment