GOURMET MASHED POTATOES IN THE MEDIUM RECTANGULAR
Bestandele
Mikrogolfoond
Wenk
- 5 x medium-groot aartappels, geskil en in blokke gesny (± 1kg)
- 10 ml knoffel, gekap (opsioneel)
- 1 klein ui, gekap (opsioneel)
- 100 ml botter, blokkies gesny
- 200 ml melk (gebruik 100ml en bêre die ander 100 ml vir later)
- 250 ml roomkaas (opsioneel)
- Sout en peper
- 5 ml bakpoeier (opsioneel)
- Vars pietersielie vir garnering
- Sit die aartappel blokkies, knoffel, gekapte ui, botter en 100 ml melk in die Medium Rectangular Roaster.
- Geur met sout en peper.
- Sit die deksel op.
- Skakel die oond aan teen 160ºC en bak vir 60 minute.
- Haal uit die oond en druk die aartappels fyn.
- Voeg die laaste 100 ml melk, roomkaas en die bakpoeier (as jy dit gebruik) by.
- Meng goed.
- Proe en voeg nog geurmiddels by indien nodig.
- Sit terug in die oond vir ‘n verdere 15 minute.
- Mikrogolf die aartappelblokkies, knoffel, ui, botter, 100 ml melk, sout en peper vir 10-15 minute op Hoog.
- Roer twee keer tydens die kookproses.
- Druk die aartappels fyn.
- Voeg die laaste 100 ml melk, roomkaas en die bakpoeier (as jy dit gebruik) by. Meng goed.
- Proe en voeg nog geurmiddels by indien nodig.
- Sit terug in die Mikrogolfoond vir nog 5 minute op Hoog.
- Jy kan die Kapokaartapels saam met die Romerige Vis (wors, tjoppies, hoender of enige ander tipe vleis) saam in die oond bak deur die bakke langs mekaar in te pas.
OUVROU-ONDER-DIE-KOMBERS IN THE LARGE RECTANGULAR
- 500 – 750 g wors (of meer), opgesny in die grootte van jou keuse
- 500 ml koekmeel + 10 ml bakpoeier (of 500 ml bruismeel)
- 5 ml sout en peper na smaak
- 20 ml botter, gesmelt of olie
- 250 ml suurroom/plain yoghurt/water
- 250 ml melk
- 30 ml mosterdpoeier
- 15 ml gedroogde gemengde kruie
- 2 uie, gekap
- 200 g sampioene, gekap
- 250 ml cheddar kaas, gerasper
- 1 x 410 g blikkie tamatie & uie mengsel
- Sit die gekapte uie en sampioene onder in die Large Rectangular Roaster.
- Bedruip met die helfte van die olie/gesmelte botter.
- Pak die gesnyde wors bo-op en bedruip met die laaste botter/olie.
- Skakel die oond aan op 160ºc en bak vir 20-30 minute sonder die deksel op.
- Meng die meel en sout.
- Klits die botter, suurroom/gewone jogurt/water, melk en mosterd saam en voeg by die meel.
- Meng goed sodat daar geen klonte in die beslag is nie.
- Gooi die meelbeslag liggies oor die wors.
- Sit terug in die oond en bak vir nog 30-40 minute of tot gaar en goudbruin.
- Strooi die gerasperde kaas oor, en skep blertse van die tamatie-en-uiemengsel by.
- Sit terug in die oond totdat die kaas tot jou bevrediging smelt.
- Sit voor saam met 'n slaai of groente.
CREAMY FISH DISH IN THE LARGE RECTANGULAR
- 750 g stokvis filette (±10 – 12 fillette)
- 1 pakkie wit uiesoppoeier
- 200 g sampioene, gekap
- 1 ui, gekap
- 10 ml knoffel, gekap
- 20 ml botter/olie
- 250 ml double cream plain yoghurt
- 175 ml melk/room
- 250 ml cheddar kaas, gerasper
- 250 ml gemengde gevriesde groente, vir garnering(opsioneel) – effens ontdooi
- Visspeserye, aromat, sout en peper of enige geurmiddels van jou keuse
- Sit die gekapte sampioene, uie en knoffel in die Large Rectangular Roaster.
- Geur na smaak.
- Sit blokkies botter bo-op of bedruip met olie.
- Pak die visfilette bo-op en geur.
- Meng die soppoeier, jogurt en room/melk.
- Gooi die sousmengsel oor die filette en werk die sous, met 'n lepel of vurk, effens in, tussen die filette.
- Met die deksel op, skakel die oond aan op 160°C en bak vir 45 minute.
- Voeg die kaas en gemengde groente by (opsioneel).
- Sit terug in die oond, sonder die deksel, en bak totdat die kaas gesmelt is en die groente gaar maar steeds ferm is.
- Bedien op rys of kapokaartappels.
- Mikrogolf die visgereg vir 25 minute op Hoog met die deksel op.
- Voeg die kaas en groente by vir garnering (opsioneel).
- Sit terug in die mikrogolf vir 7-10 minute, op Hoog, totdat die kaas gesmelt is en die groente gaar maar steeds ferm is.
- Sit die deksel op en laat staan vir nog 5 minute voor opdiening.
EASY BEEF ENCHILADAS IN THE LARGE RECTANGULAR
- 500 g lae vet maalvleis
- 30 ml (2 eetl) bruin uiesoppoeier
- 500 ml (2 koppies) enchiladasous of 2 blikkies (410 g) rooi enchiladasous of 2 blikkies (410 g) mexican style tomato, onion, chillies & herb mix
- ½ jalapeno, gekap (opsioneel)/groenrissie, gekap
- 250 ml (1 koppie) suurroom
- 10 meel tortillas, kamertemperatuur
- 375 ml (1½ koppies) cheddarkaas, gerasper
- Mikrogolf die maalvleis 7-10 minute op Hoog tot deurgaar – roer gereeld met 'n vurk om die klonte op te breek.
- Roer 125 ml (½ koppie) van die sous en die soppoeier by.
- Mikrogolf vir 2 minute op Hoog.
- Sit eenkant.
- Meng die sous en suurroom.
- Bedek die onderkant van die Large Rectangular Roaster met 'n bietjie van die sousmengsel – hou die res om oor enchiladas te gooi.
- Plaas ongeveer 'n ¼ koppie maalvleismengsel in die middel van elke tortilla.
- Strooi kaas oor, rol op en plaas met die naatkant na onder in die sousmengsel in die rooster.
- Gooi die res van die rooi sous oor die enchiladas.
- Strooi kaas oor.
- Sit in ‘n koue oond, skakel aan by 160ºc en bak, onbedek vir 30-40 minute of tot deur warm en die kaas goed gesmelt is.
ROASTED BUTTERNUT SALAD IN THE MEDIUM RECTANGULAR
- 1 groot butternut, grof gekap
- 3 groot uie, in wiggies gesny
- 15 ml smoked/gewone paprika
- 5 ml fyn kaneel
- 5 ml bruin suiker
- 10 ml growwe swart peper
- 15 ml sout (of ‘n kombinasie van sout en aromat)
- ± 20 - 30 ml olie (genoeg om die groente mee te bedruip)
- 15 ml suurlemoensap
- Versierings voorstelle
- Fetakaasblokkies/krummels,
- Vars basiliekruid/slaai,
- Vars granaatpitte, neute, mikrokruie
- Beslis 'n lekker slaaisous van jou keuse (jy kan Balsamiese Asyn gebruik)
Metode
- Sit die botterskorsie en uie in die Medium Rectangular Roaster.
- Geur met die paprika, kaneel, swartpeper en sout.
- Bedruip met die olie, suurlemoensap en suiker.
- Meng alles goed met jou hande deur.
- Mikrogolf vir 10-15 minute op Hoog sonder die deksel – roer twee keer versigtig deur tydens die kookproses (probeer om die groente heel te hou).
- Laat heeltemal afkoel en garneer soos verlang.
- Sit voor met 'n heerlike slaaisous van jou keuse.
Wenk
- Bedien saam met enige vleis, vis of ander hoofgereg van jou keuse.
- Met Argilla kan jy sonder veel moeite vleis tot perfeksie bak.
- Geur met speserye en sit in die oond.
- Daar is nie nodig vir spoggerige souse of olies nie.
No comments:
Post a Comment