PINEAPPLE CHICKEN, GEM SQUASH & RICE IN THE SOE SET
- 8 -10 hoender porsies
- rooi, geel en groen soetrissies
- ui, in ringe gesny
- 1 blikkie pynappel stukke (dreineer, maar hou die sous)
- geurmiddels (Ina Paarman Braai & Grill) en sout na smaak.
- Pynappel sous van die blikkie
- 2.5 ml medium kerriepoeier
- 5 mosterdpoeier
- 45 ml blatjang
- 15 ml heuning
- 10 ml mayonaise
- 30 ml bruinuiesoppoeier
- Pak die peppers, pynappelstukke en ui onder in die Large Oval Roaster.
- Gooi die sous oor.
- Pak die hoenderstukkies in die sous.
- Geur goed en sit in die oond.
- Skakel die oond aan teen 160ºC en bak vir 90 minute.
- Haal die deksel vir die laaste 15 minute af.
- (½ - 1 botterskorsie p/p.)
- Sny oop en sit met die pitte-kant onder, saam met 30 ml water, in die Small/Medium Classic Roaster (afhangende van
- hoeveelheid).
- Sit in die oond saam met die ander kos.
- Haal uit na 45 min, verwyder die pitte en geur met sout.
- Vul met botter, suiker en/of neutmuskaat -of- met die hoender se sous en groente.
- 250 ml rys, 750 ml water, ‘n klontjie botter, 5 ml sout.
- Meng alles saam in die Small Gourmet Roaster.
- Sit saam met jou ander kos in die oond vir 60-75 min.
- 5 -8 aartappels, blokkies gesny
- 60 ml botter
- 125 ml melk, louwarm (of meer indien nodig)
- 500 g maalvleis
- 20 ml botter/olie
- ui, gekap
- 1 blik tamaties/vars tamatie, gekap
- 2 knoffelhuisies gekap
- 30 ml Worcestershiresous
- sout en peper en enige geurmiddels na smaak
- 500 ml bevrore groente van jou keuse
- 5 ml fyn neutmuskaat (hou dit vir heel laaste – jy stooi dit bo-op jou pastei)
- 10 ml mielieblom (Maizena) opgelos in ʼn bietjie water
- Plaas die gekapte ui, knoffel en botter/olie in die Large Oval Roaster en mikrogolf dit vir 3-5 minute op Hoog.
- Voeg die res van die bestanddele by, behalwe die neutmuskaat, en mikrogolf dit vir 10 minute op hoog of totdat die maalvleis gaar is.
- Roer twee keer tydens die gaarmaak proses.
- Laat staan eenkant terwyl die kapokaatrappels gemaak word.
- Mikrogolf die aartappelblokkies en die botter/margarine vir 10-15 minute tot sag, in die Medium Gourmet Roaster.
- Voeg die warm melk by en druk die aartappels goed fyn.
- Geur na smaak.
- Skep die kapokaartappels op die vleis en strooi met die neutmuskaat.
- Mikrogolfoond weer vir 3-5 minute op Hoog.
- Indien so verkies kan dit kan ook in die oond gebak word tot ligbruin.
FAMOUS BOWLS IN THE SMALL GOURMETS
- 1 medium aartappel p/p (blokkies)
- 6 - 8 hoender nuggets of strips p/p
- 1 blikkie (410g) pitmielies (gedreineer) of 1 koppie gevriesde mielies (gaargemaak in die mikrogolfoond)
- gerasperde kaas
- 1 pakkie souspoeier wat jy sommer met 250ml kookwater aanmaak (of maak jou eie sous.)
- Gebruik die Small Gourmet Roasters en sit elkeen se aartappels in sy eie bakkie.
- Geur met sout en voeg 'n teelepel botter by.
- Sit die deksels op en mikrogolf op hoog vir 5-minute of totdat die aartappels sag is.
- Gebruik nou die deksels van die bakkies om die Nuggets in gaar te maak.
- Sprinkel met ‘n bietjie olie en mikrogolf op hoog vir 5 minute.
- Terwyl die nuggets gaar raak, druk die aartappels fyn met 'n vurk, voeg bietjie melk of room, sout en 'n knippie (1ml) bakpoeier by (opsioneel).
- Maak die souspoeier aan of kook jou eie.
- Strooi die mielies oor die kapokaartappels.
- Volg met 'n lagie gerasperde kaas, die gaar nuggets, die sous en dan weer 'n lagie kaas.
- Sit die deksels terug en Mikrogolf dit vir ’n verdere 3-minute op hoog.
- Meng saam in die Small Gourmet:
- 15 ml gesmelte botter,
- 75 ml koekmeelblom,
- 10 ml bovril,
- halwe blokkie hoender aftreksel opgelos in 125 ml warm water,
- 500 ml water.
- Mikrogolf vir 3-5 minute op Hoog of totdat dit begin kook.
CURRY AND BANANA FRIKKIES IN THE LARGE OVAL
- 2 middelmatige uie, fyngekap
- 15 ml mielieblom (maizena)
- 90 ml asyn
- 250 ml water
- 20 ml kerriepoeier
- 10 ml borrie
- 40 ml appelkooskonfyt
- 15 ml suiker
- Sout en peper na smaak
- 4 - 6 piesangs, ringe gesny
- Uitgedroogte klapper vir garnering
- 500 – 750 g maalvleis
- 1 x 50 g pakkie bruinuiesoppoeier
- 175 ml (1 glasie) gewone jogurt
- Sout en peper na smaak
- Koekmeel
- Begin met die sous:
- Maak die mielieblom aan met ‘n bietjie van die asyn of water.
- Meng dan die res van die sous bestanddele, (behalwe die piesangs en klapper), met die aangemaakte mielieblom-mengsel, in die Large Oval Roaster.
- Mikrogolf vir 5-7 minute op Hoog totdat die mengel begin kook.
- Roer gereeld.
- Voeg die gesnyde piesangs by.
- Meng die maalvleis, soppoeier, yoghurt, sout en peper.
- Vorm balletjies en rol in die meel.
- Pak die frikkadelle in die warm kerriesous.
- 10-15 minute op Hoog tot die frikkadelle gaar is.
- Sprinkel met ’n bietjie paprika.
- Bak vir 45 minute teen 160ºC.
- Voeg die piesangs by, garneer met klapper en bedien met rys en soetpatats.
LOADED FRIES WITH CHICKEN IN THE LARGE OVAL
- 750 g – 1 kg bevrore oondskyfies
- 4 – 6 hoenderfilette in repe gesny
- 200 g spek in blokkies gesny
- 10 ml fyngedrukte knoffel
- 5 ml olie
- 2,5 ml sout
- Paprika
- 5 ml peper
- ½ pakkie (25 g), beesstert/sampioen soppoeier (opsioneel vir ekstra geur en om die roomsous te verdik)
- 500 - 700 ml room/joghurt
- Sprietuie, gekap
- 250 ml cheddarkaas, gerasper
- 250 ml mozzarellakaas, gerasper (opsioneel)
- Plaas die oondskyfies in die Large Oval Roaster.
- Bedruip met olie en geur met sout.
- Sit onbedek in die oond.
- Skakel die oond aan op 160ºc en bak vir 30-35 minute tot gaar.
- Plaas die hoenderrepies, blokkies spek en knoffel in die Medium Classic Roaster.
- Bedruip met olie, sprinkel met paprika en geur met sout enpeper.
- Mikrogolf op Hoog vir 5-7 minute.
- Roer twee keer.
- Voeg die soppoeier en die room/joghurt by en mikrogolf vir weer vir 5-7 minute op Hoog, of tot dit begin kook.
- Roer twee keer.
- Voeg die meeste van die kaas by, maar hou 'n bietjie vir garnering.
- Gooi die hoendermengsel oor die skyfies,
- Voeg die gekapte sprietuie en die res van die kaas by.
- Bedien dadelik.
- Dit is gelaai maar so lekkerrrrrrr!!!
- Vir ‘n bietjie ekstra skop, voeg gekapte jalapeno by.
No comments:
Post a Comment