ARGILLA - WEEK 4 RESEPTE


CHEESE BURGER AND CHIP PIE IN THE LARGE RECTANGULAR

 Bestandele

  • 750 g beesmaalvleis
  • 1 groot ui, in dun skywe gesny
  • 4 knoffelhuisies, fyngedruk
  • 30 ml bruinuie souspoeier
  • 60 ml tamatiesous
  • 60 ml worcestersous
  • 30 ml mosterd
  • 6 x processed kaasskywe
  • 250 ml (80g) gerasperde cheddar
  • 500 g bevrore oven chips
  • 10 ml sesamsaad
  • Sout & peper na smaak
  • Burgerpiekels, gedreineer, om voor te Sit of agurkies in dun skywe gesny.

 Metode

  • Sit die gesnyde ui en knoffel in enige klein Argilla-bakkie, bedruip met olie en mikrogolf vir 2 – 3 minute op hoog.
  • Sit eenkant.
  • Meng die maalvleis, souspoeier, tamatiesous, Worcestersous en mosterd in die Large Oval/Rectangular roaster en Mikrogolf vir 7-10 minute tot gaar.
  • Roer gereeld met 'n vurk om enige klonte op te breek.
  • Sit ui & knoffel bo-op die maalvleis mengsel.
  • Sit dan die kaasskywe op en strooi dan die gerasperde cheddarkaas oor.
  • Rangskik oven chip skyfies bo-op.
  • Sprinkel die skyfies met bietjie olie en strooi die sesamsaad, sout en peper oor.
  • Sit in die oond en skakel dit aan by 160ºC en rooster vir 35 minute of tot skyfies goudbruin en gaar is.
  • Top met piekels/agurkie en bedien met ‘n Pynappel-& Tamatie Salsa

 Salsa

  • Sny in klein stukkies: 1 pynappel, 1 of meer tamatie, komkommer, rooi ui.
  • Meng saam met: gemaalde knoffel, 10ml suurlemoensap, 5 ml olyfolie, knippie suiker, sout & peper na smaak.
  • Jy kan ook gekapte koriander by sit (opsioneel).
  • Bedien vars.


         

    LEMON MERINGUE PIE IN THE CAKE PAN

     Bestandele - Kors

    • 1 x 200 g Tennisbeskuitjies, fyngedruk
    • 30 ml strooisuiker/suiker (opsioneel)
    • 125 ml botter, gesmelt

     Metode - Kors

    • Spuit die Argilla Cak Pan met kleefwerende sproei.
    • Meng die kors bestanddele en druk dit egalig op die bodem en teen rand van die Argilla Cake Pan vas.
    • Hou eenkant in die yskas.

     Bestandele - Vulsel

    • 125 ml suurlemoensap (vars uitgedruk is heerlik)
    • 1 blikkie, 385g kondensmelk
    • 2 eiers, geskei
    • 1.25 ml kremetart
    • 60 ml strooisuiker/suiker

     Metode

    • Klits die kondensmelk en die eiergele saam.
    • Voeg die suurlemoensap geleidelik by totdat dit goed gemeng is en die mengsel begin verdik.
    • Gooi die mengsel in die kors.
    • Klits met ‘n skoon klitser, in ‘n ander mengbak, die eierwitte en kremetart saam tot sponsig.
    • Voeg die suiker lepel vir lepel by en klits totdat die eierwitte styf is.
    • Smeer die eierwit-mengsel versigtig oor die vulsel.
    • Sit in die oond.
    • Skakel dit aan op 160ºC en bak dit vir slegs 15 minute of totdat die meringue begin verbruin.
    • Plaas in die yskas om goed af te koel.


          

      PASTA IN THE MICROWAVE

       Hoe om pasta in die Mikrogolf te maak:

      • (60-100g ongekookte pasta p/persoon)
      • Voeg vir elke 1 koppie pasta 2 (of meer) koppies warm kraanwater, 'n knippie sout en 'n druppel olie by.
      • Gooi die pasta in 'n geskikte Argilla bak.
      • Voeg die water en sout by.
      • Meng en mikrogolf vir 10-12 minute op Hoog sonder 'n deksel.
      • Kontroleer die pasta elke 2-3 minute deur 'n stukkie of twee te toets.
      • As die pasta nog hard is en die water is klaar, voeg nog warm water by.
      • Hou eenkant vir 5 minute.
      • Bedien met jou gunsteling bolaag.

       Kruie frikkadelle bolaag

      • 300-400 g maalvleis,
      • 1 x 440 g bottel tomato & herb sauce,
      • 1 gekapte ui,
      • 50 g gekrummelde weet-bix,
      • Sout & peper,
      • 5ml suiker
      • Meng al die bestanddele en ¼ van die fles sous.
      • Rol in balletjies.
      • Rangskik die frikkadelle in die medium- rectangular/-classic roaster. V
      • Ul die bottel weer tot vol met water en gooi die sous oor die frikkadelle.
      • Sprinkel ekstra sout en die suiker oor.
      • Bedek met die deksel en mikrogolf vir 10 minute op hoog.

       Botter hoenderbolaag

      • 4 x hoenderfilette - in repies gesny,
      • Gekap sprietuie, 200 g sampioene – in stukke gesny,
      • ¼ gesnyde groen, rooi en geel soetrissie,
      • 1 x 50 g droë botter
      • Hoender kerrie kook-in-sous, 200 ml
      • Room/room kaas/gewone jogurt, 200 ml
      • Water, sout & peper of enige ander geurmiddel na smaak.
      • Meng al die bestanddele in die medium rectangular/gourmet roaster en mikrogolf vir ongeveer 10 minute op hoog of tot gaar.
      • Roer twee keer tydens die kookproses.


             

        BEEF BOURGUIGNON IN THE LARGE OVAL

         Bestandele

        • 1,5 kg beef topside roast/beef chuck, in stukke gesny
        • 30 ml olie/botter
        • 30 ml tamatiepasta
        • Sout & peper
        • 250 g spek, in stukke gesny
        • 2 sjalotte/uie, in kwarte gesny
        • 3 groot wortels, geskil en in stukke gesny
        • 400 g sampioene, gehalveer
        • 4 knoffelhuisies, in skywe gesny
        • 4 takkies tiemie
        • 2 lourierblare
        • 125 ml rooiwyn/rooi druiwesap
        • 500 ml beesvleisaftreksel (2 x beesvleisgegeurde aftrekselblokkies opgelos in 500 ml warm water)
        • 45 ml meel

         Metode

        • Mikrogolf die botter/olie, spek, knoffel en ui vir 7 minute op Hoog in die Large Oval Roaster.
        • Voeg die meel, tamatiepasta, rooiwyn en aftreksel by, meng goed.
        • Voeg die wortels, sampioene en beesvleis by.
        • Geur met sout & peper.
        • Voeg die tiemie en lourierblare by.
        • Sit in die oond (deksel op), skakel aan op 160⁰C en bak vir 60 minute.
        • Haal die deksel af, voeg die tiemietakkies en lourierblare by en bak vir nog 20-30 minute.
        • Bedien met pietersielie aartappels/pasta/Franse brood en groenslaai.

         Pietersielie aartappels

        • 6 rooi/wit aartappels geskrop en in happiegrootte stukke gesny,
        • 45 ml botter,
        • 30 ml vars pietersielie - gekap,
        • 15ml sout
        • Gebruik 'n Medium Classic Roaster en mikrogolf vir 5 min op hoog (deksel op).
        • Roer liggies en mikrogolf vir nog 7-10 min onbedek, op Hoog, tot sag.
        • Meng die pietersielie by en bedien.


               

          BOBOTIE AND YELLOW RICE IN THE CLASSIC ROASTERS

           Bestandele

          • 1 kg maalvleis
          • 1 sny witbrood, geweek in ¼ koppie melk
          • ½ koppie rosyne
          • 3 teelepels blatjang
          • 2 teelepels kerriepoeier
          • 2 teelepels sout
          • 1 ui, gekap
          • 3 teelepels appelkooskonfyt
          • 2 teelepels suurlemoensap
          • 1 teelepel borrie

           Eier-Bo-laag:

          • 250 ml melk
          • 3 eiers, geklits
          • 2 droë lourier-/suurlemoenblare

           Metode

          • Meng die Bobotie-bestanddele in die Large Classic Roaster en bak, onbedek by 160⁰C vir 45 minute (of mikrogolf vir 10-15 min, roer twee keer tydens die kookproses). 
          • Haal uit die oond en roer goed met 'n vurk. 
          • Meng die eier-bolaag bestanddele en giet oor die maalvleis.
          • Voeg lourier-/suurlemoenblare by. 
          • Bak onbedek tot eierlaag gaar en goudbruin is (of mikrogolf vir 7-10 min en hou eenkant vir 3 minute). 
          • Sit voor met geelrys en 'n slaai.

           Geel rys

          • 250 ml rys
          • 750 ml warm water
          • 1 tl borrie
          • 1 handvol rosyne
          • sout na smaak

           Metode

          • Plaas al die bestanddele in die Medium Classic Roaster. 
          • Bak vir 1-1½ uur by 160⁰C saam met die Bobotie (of mikrogolf vir 20-30 minute op Hoog tot droog en donsig).  


              

            No comments:

            Post a Comment