SALISBURY-STEAKS IN THE PIE-PANS
Bestandele - Steaks
- 250 ml fyngemaakte Salticrax beskuitjies, enige geur (± 15 beskuitjies) – grof gebreek en nie te fyn nie
- 50 ml water
- Sout en peper of enige ander
- Geurmiddels
- 500 g maalvleis
- ± 50 ml meel om die steaks aan albei kante te seël
- 1 x 38g pakkie sampioensous (maak aan met water - of - helfte water en helfte melk/room)
- Sampioene, gekap
- Ui/sprietuie, gekap
- 20ml botter
- 250 ml cheddarkaas, gerasper
- Meng die maalvleis, beskuitjies, water en sout en peper in die Deep Salad/Mixer.
- Meng liggies, maar deeglik.
- Smeer vier Pie Pans liggies met olie.
- Verdeel die maalvleismengsel tussen die Pie Pans en druk dit vas met ‘n vurk, sodat dit gelyk is bo-op.
- Strooi meel op jou werksoppervlak - haal die vleis uit die Pie Pans en bedek beide kante met meel.
- Plaas dit terug in die pannetjies, sit dit in 'n koue oond.
- skakel die oond aan teen 160ºC en bak dit vir 20 minute.
- Die gekapte sampioene, uie en botter in ‘n Small Classic Roaster vir 5-7 minute.
- Voeg die aangemaakte sampioensous by.
- Skep die sous oor die gebakte steak.
- Sit ‘n handvol gerasperde kaas bo-op die sous en sit dit terug in die oond vir 10-15 minute of tot die kaas gesmelt is.
- Bedien met slaai, chippies, aartappels of groente van jou keuse.
BURGER
BOWL (WITH CHIPS AND SAUCE)
Bestandele
- 500 g maer maalvleis
- Sout na smaak
- Knoffelpoeier en paprika na smaak
- 2 koppies kersietamaties, gehalveer
- Blaarslaai, gewas, gedroog en gekap
- 125 ml cheddarkaas, gerasper
- 1 avokado in skywe gesny
- Dille agurkies, in skywe gesny
- 100 ml rooi ui, fyn gesny
- 1 komkommer, ontpit en gekap
Metode
- Geur die maalvleis en mikrogolf vir 7-10 minute op Hoog of tot gaar.
- Roer elke 2 minute met 'n vurk.
- Droog die gekapte blaarslaai met slaaidraaier of 'n bietjie kombuispapier.
- Gebruik vier Tapas Bowls:
- Rangskik die blaarslaai (sowat 1½ koppies) oor die bodem van die bakkies.
- Rangskik die kersietamaties (ongeveer ½ koppie),
- Gekapte rooi ui (2 teelepels of minder),
- Agurkies en
- Gesnyde komkommers,
- ¼ gaar beesvleis,
- Gerasperde kaas (sowat 2-3 eetlepels) en 'n paar skywe avokado (sowat 2-3 eetlepels) bo-op die blaarslaai.
- Verdeel die skyfies (resep op webwerf) tussen vier Soufflé Dishes.
- Bedien die Burger-bakkies en -tjips met 'n heerlike tuisgemaakte sous in die oukike klein Mini Sauce Bowls.
Wenk
- Om jou Burger-bakkies vooruit voor te berei is 'n goeie manier om tyd te bespaar en te verseker dat ‘n heerlike maaltyd gereed is om te geniet tydens besige weeksaande.
- Al die komponente van hierdie resep kan voor die tyd voorberei word.
- Ek hou veral daarvan om die sous voor te berei, die groente te was en in blokkies te sny, en selfs die vleis vooraf gaar te maak.
- Bêre elke komponent van die Burger-bakkies afsonderlik in lugdigte houers in die yskas.
- Verhit net weer die vleis en berei die skyfies voor.
POKÉ BOWL WITH THE MINI SAUCE- AND TAPAS BOWLS
1: Kies jou basis
- Witrys, Bruinrys, Noedels/Rysnoedels, Tortilla-skyfies (Doritos), Volkoring, lensies.
- Of as jy nie stysel as basis wil gebruik nie, kan jy roket, waterkers, spinasie, babakool gebruik.
2: Kies jou proteïen
- Hoender, beesvleis, vis (stokvis, salm, garnale), blik tuna, gekookte eier.
3: Kies jou groente
- Blikkie mielies, gaar broccoli, blokkies tamaties, gaar patats in blokkies, gaar/rou rooi of wit kool, sampioene, pynappel, blikkie boontjies, ertjies.
4: Kies jou sous
- Pittige Mayo, gewone jogurt gegeur na smaak, Soetrissiesous, Vinaigrette, Sesamolie, Poké Sous, of enige sous van jou keuse.
5: Kies jou toppings
- Sesamsaad, avokado, neute, sprietuie,
- Gekrummelde fetakaas, vars kruie: roket,
- Basiliekruid, pietersielie, ens., vars gemmer in dun repies gesny,
- Komkommer,
- Knoffel,
- Gemengde sade
Vir bedining:
- Klein Porsie: 1 x Basis; 2 Proteïene en 2 groente
- Medium Bediening: 1,5 x Basis; 3 Proteïene en 2 – 3 groente
- Groot porsie: 2 x basis; 4 Proteïene en 2
WHOLESOME BURRITO BOWL IN THE TAPAS BOWLS
Lewer 2 porsies
Bestandele
- Blaarslaai, in skywe gesny
- ¼ rooi ui, in blokkies gesny
- Kersie/pruim tamaties, in skywe gesny
- ¾ koppie gekookte rys
- ¾ koppie ingemaakte boontjies, gedreineer
- ¾ koppie suikermielies, gaar
- Avo skyfies
- Lancewood chilli & lime dip de lite
- (of tuisgemaakte dip van jou keuse)
Bestandele - Hoenderfilette
- 2 x hoenderfilette
- 30 – 45 ml bruin uiesoppoeier
- Paprika en ander geurmiddels na smaak
- Skoon plastieksak
Metode
- Meng die soppoeier en geurmiddels in 'n skoon plastieksak.
- Spoel die hoenderfilette af en druk droog.
- Sit die filette in die sakkie en skud goed.
- Maak seker dat die filette aan albei kante heeltemal bedek is.
- Plaas die filette langs mekaar in die Small Classic Roaster.
- Sit die deksel op en mikrogolf dit op Hoog vir 3 minute.
- Draai die filette om en mikrogolf dit vir nog 2 – 3 minute.
- Hou eenkant terwyl jy die groente voorberei.
- Rangskik al die groente en filette in die Tapas Bowls.
- Bedien en geniet.
BILTONG-POTJIE IN THE MEDIUM GOURMET IN THE MICROWAVE
Bestandele
- 1 ui, gekap
- 1 pak sampioene, in die helfte gesny
- ½ groen soetrissie, in skywe gesny
- ½ rooi soetrissie, in skywe gesny
- 10 ml olie/botter
- 500 ml pasta
- 800ml water (genoeg om die pasta heeltemal te bedek)
- 500 g biltong, dun gesny (nie te vetterig nie)
- 1 x 410g blik soetmielies
- 250 ml houer vars room (of meer)
- Cheddarkaas, gerasper (hoe meer kaas, hoe beter)
Metode
- Braai uie, soetrissies en sampioene in die Medium Gourmet Roaster (sonder die deksel) met 10 ml botter/olie in die Mikrogolf op Hoog vir 5-7 minute tot gaar.
- Roer gereeld.
- Voeg die pasta en water by en mikrogolf op Hoog vir 10 minute.
- Moenie die oortollige water weggooi nie.
- Voeg die biltong en mielies en kaas in lae by.
- Sit die deksel op en mikrogolf op Hoog vir 8 minute.
- Roer die room by en bedien.
Wenk
- As daar iemand is wat nie ui en soetrissie eet nie, los dit net uit en maak 'n kleiner hoeveelheid apart in die Small Gourmet Roaster.
No comments:
Post a Comment