ARGILLA - WEEK 7 RESEPTE


PORK CHOPS, SWEET POTATO & CAULIFLOWER WITH WHITE SAUCE

Bestandele - Varktjops

  • 4-6 groot varktjops
  • 100 ml blatjang
  • 100 ml water
  • 100 ml dubbelroom gewone jogurt
  • 100 ml tamatiesous
  • ½ pakkie bruin uiesoppoeier
  • Ina Paarman Braai & Grill speserye
  • Pak die varktjops in die Oval Roaster.
  • Meng die sousbestanddele en gooi oor die tjops.
  • Geur met speserye.
  • Deksel op - sit in koue oond (met die patats en blomkool),
  • Skakel aan op 160°C en bak vir 75-90 minute (verwyder die deksel na 60 minute).

Bestandele - Patats

  • 2 groot patats, skoon gewas en in 1 cm-wiele gesny
  • Handvol droë koekie/beskuitkrummels
  • 15 ml botter (of meer)
  • Heuning/stroop/bruinsuiker na smaak
  • ‘n knippie sout
  • Sprinkel krummels op die bodem van die small classic roaster.
  • Pak die patats bo-op.
  • Voeg klontjies botter by.
  • Voeg die suiker/heuning/stroop by.
  • Deksel op - bak saam met die tjops tot die sous lekker stroperig is.

Bestandele - Blomkool & Sous

  • 1 mediumgrootte vars blomkool en/of broccoli kleiner gekap
  • Gerasperde cheddarkaas
  • 30 ml meel
  • 30 ml botter
  • 250 ml melk
  • Sout en peper na smaak
  • Gebruik die small deep gourmet roaster
  • Voeg blomkool by, sprinkel meel oor, geur en voeg klonte botter by.
  • Deksel op - skud liggies.
  • Voeg die melk by.
  • Bak saam met die tjops.
  • Roer na 30 minute.
  • Sit terug tot gaar – nie langer as 45 minute nie.
  • Garneer met kaas.

      

      BEEF AND SAUSAGE WITH SAUSAGE ROLLS FOR THE LUNCHBOX

    Bestandele

    • 1-1,2 kg dik ribbeesvleis
    • Sout en peper
    • Koljander
    • Ina Paarman braai & grill speserye
    • Olie
    • 1-2 knoffelhuisies in die helfte gesny
    • 1-2 uie in kwarte gesny
    • Sap van 1 suurlemoen
    • ±500 g beesworsies
    • 250 g klein tamaties

    Metode

    • Geur die ribbeesvleis en plaas dit in die Large Oval Roaster.
    • Voeg die knoffel en ui by.
    • Bedruip met olie, bedek met die deksel, sit in 'n koue oond, skakel dit aan op 160ºC en bak tot die vleis amper gaar is - so 45-60 minute.
    • Haal die deksel af, draai die ribbetjies om en voeg die worsies, tamaties en suurlemoensap by.
    • Bak tot alles mooi bruin is.
    • Haal die worsies na sowat 45 minute uit (maak seker dat dit nie oorgaar word nie).
    • Sit voor met kapokaartappels, bruinrys of groente van jou keuse.
    • Jy kan die aartappels, rys of groente maklik saam met die vleis in dieselfde oond gaarmaak.

    Wenk

    • Berei genoeg worsies voor en gebruik die oorskiet vir worsrolletjies vir die kosblik

        

        CHICKEN AND RICE CASSEROLE IN THE LARGE OVAL

      Genoeg vir 6 porsies

       

      Bestandele

      • 3 - 4 hoenderfilette in porsies gesny
      • 200 g spekvleis, gesny
      • 250 ml wit/bruin rys
      • 5 ml sout
      • ½ rooi, ½ groen, ½ geel soetrissies
      • ½ klein botterskorsie
      • 1 medium wortel
      • 2 heel sprietuie
      • Gekapte vars pietersielie (opsioneel)
      • 1 x 50 g pakkie wit uie/sampioen soppoeier
      • 250 ml room
      • 125 ml melk
      • 500 ml water
      • Sout en peper of enige ander
      • Geurmiddels
      • 250 ml gerasperde kaas

       Metode

      • Sny die soetrissies, botterskorsie, wortel en sprietuie in blokkies.
      • Meng al die bestanddele, behalwe die kaas, in die Large Oval Roaster.
      • Proe om te sien of jy genoeg geurmiddels bygevoeg het.
      • Sit die deksel op en sit in 'n koue oond.
      • Skakel aan by 160⁰C. Bak vir 60 minute.
      • Haal die deksel af en voeg die kaas by.
      • Bak vir nog 20-25 minute.

       Alternatiewe

      • Jy kan die hoender uitlos en dit as bykos bedien.
      • Vervang die hoender met vis.
      • Voeg 1 blikkie gedreineerde mielies by.
      • Vervang die spek met 2 fyngekapte gerookte worsies – russians of chorizo.

          

          MINCE PIE IN THE SOUFFLÉ DISHES (AND FOR THE LUNCHBOX)

        Maak 8 x Soufflé Geregte

         

        Bestandele - Beslag

        • 500 ml selfrysende meel
        • 2 eiers
        • ±125 ml olie (sien instruksies)
        • ± 125 ml melk (sien instruksies)
        • Ekstra melk indien nodig
        • 2,5 ml sout

        Bestandele - Vulsel

        • 500 g maalvleis
        • Geurmiddels na smaak

         Metode

        • Gebruik die Medium Classic Roaster -
        • geur die maalvleis en mikrogolf dit vir 7-10 minute op Hoog of tot gaar.
        • Sit eenkant om af te koel.

        Berei die deeg voor:

        • Breek 'n eier in 'n koppie, vul halfpad met olie en vul dan tot bo met melk.
        • Herhaal dit met die tweede eier.
        • Gooi die eiermengsel in 'n Deep Salad/Mixer en klits goed.
        • Voeg die meel en sout by en meng.
        • As die beslag te styf is, voeg nog 'n bietjie melk by.
        • Spuit 8 x Soufflé Dishes met kleefwerende sproei.
        • Vul die Soufflé Dishes halfpad met beslag.
        • Bedek die beslag met 'n lepel gaar maalvleis en gooi 'n lepel beslag oor die vleis.
        • Plaas in koue oond, skakel aan by 160°C en bak vir 25 minute tot goudbruin.
        • Sit voor met tamatiesous, blatjang of enige ander sous waarvan jy hou.

        Wenk

        • Verdubbel die resep en gebruik die helfte om 'n pastei vir aandete saam te klits, en die res in kleiner bakkies vir die kosblik.

            

            WRAPS WITH HONEY AND MUSTARD SAUCE

          1 of 2 Tortillas per persoon.
           
          Bestandele - Vulsel
          • Ham, hoender, vis of selfs
          • Oorskietvleis
          • Gesnipperde blaarslaai
          • Tamatie in blokkies gesny of salsa
          • Gesnyde/gekapte komkommer, of agurkies
          • Guacamole of gesnyde avo
          • Gesoteerde/gebraaide sampioene
          • Uie, gekap - vars of gebraai
          • Gerasperde kaas
          • Heuning mosterd sous
          Hoe verhit jy die tortillas/wraps sonder om dit uit te droog?
          • Spuit 2x Groot/Standard Argilla Borde met kleefwerende sproei. (Gebruik 'n bord wat die beste by die tortilla/wrap grootte pas).
          • Sit die tortillas/wraps op een bord en bedek dit met die ander bord.
          • Sit dit in die oond vir 15-20 minute by 160ºC.
          • Haal hulle uit die oond, maar laat hulle bedek op die plaat om te keer dat hulle uitdroog.
          • Haal die tortillas/wraps een vir een uit, soos nodig om te vul.
          Heuning & Mosterdsous
          • ⅓ Koppie mayonnaise
          • 2 eetlepels mosterd
          • 2 eetlepels heuning
          • 1 eetlepel asyn
          • Sout en peper en enige ander geurmiddels van jou keuse.
          • Meng alles goed en gebruik soos benodig.

              

            No comments:

            Post a Comment