ARGILLA - WEEK 8 RESEPTE


BRAIDED BREAD IN THE CAKE PUDDING RING

Bestandele
  • ± 1 kg winkelbrooddeeg
  • Kaas, gerasper of in repe gesny vir
  • Garnering
  • Gesmelte botter
  • Sesamesaad (opsioneel)
  • Enige kouevleis
  • Gegeurde roomkaas vir opdiening
Metode
  • Verdeel die brooddeeg in 3 ewe groot stukke (± 330 g elk).
  • Rol dit uit in 3 stringe, ± 35 cm elk.
  • Smeer die Cake Pudding Ring met botter of spuit dit met kleefwerende sproei.
  • Vleg die drie stringe brooddeeg en plaas dit in die gesmeerde Cake Pudding Ring.
  • Bedek met plastiek of kombuishanddoek en laat staan vir sowat 30 minute op 'n warm plek om te rys.
  • Smeer met gesmelte botter en sprinkel sesamsaad oor.
  • Plaas in koue oond en skakel aan teen 160⁰C.
  • Bak vir 35-45 minute tot gaar.
  • Sit kaasrepies in 'n kruisvorm bo-op. .
  • Laat dit afkoel en bedien met die kouevleis en roomkaas.
Wenk
  • As daar enige oorskiet deeg is, kan jy dit in die Mini Bread Pans bak vir heerlike klein versnaperinge.
  • Bak die gevlegte brood terselfdertyd met die kaneelrolletjies.

       

    EASY CINNAMON ROLLS IN THE LARGE CLASSIC ROASTER

    Bestandele
    • ± 1 kg winkeldeeg
    Bestandele - Vulsel
    • 4 e (60 ml) botter, ekstra saggemaak
    • ⅔ koppie ligte of donker bruinsuiker
    • 1 e (15 ml) gemaalde kaneel
    Bestandele - Roomkaasversiersel
    • ⅔ Koppie (113g) volvet roomkaas, versag tot kamertemperatuur
    • 2 e (30 ml) botter, saggemaak tot kamertemperatuur
    • ⅔ koppie (113g) versiersuiker
    • 1 tl (5 ml) suiwer vanielje-ekstrak
    Metode
    • Rol die deeg op 'n oppervlak wat liggies met meel bestrooi is uit in 'n reghoek (± 45 × 28 cm).
    • Smeer met die botter.
    • Meng die kaneel en bruinsuiker en sprinkel oor die botter.
    • Rol die deeg in die lengte op in een lang rol.
    • Sny in 15 stukke (± 3,5 cm elk) en rangskik in 'n liggies gesmeerde Large Classic Roaster.
    • Bedek met die deksel en laat die rolletjies vir 30-45 minute in 'n relatief warm omgewing rys.
    • Haal die deksel af en plaas die rooster in 'n koue oond.
    • Skakel aan teen 160⁰C en bak vir 35-45 minute of tot ligbruin.
    • Sodra dit klaar is, smeer die versiersel oor die warm rolletjies en bedien dadelik.
    Metode - Versiersel
    • Klits die roomkaas op hoë spoed tot glad en romerig.
    • Voeg die botter by en klits tot glad en goed gemeng.
    • Voeg laastens die versiersuiker en vanielje by en klits tot gemeng.
    • Smeer die versiersel oor die warm rolletjies en bedien dadelik.
    Wenk
    • Bedek oorskiet rolletjies en bêre by kamertemperatuur vir tot 2 dae, of 5 dae in die yskas.

         

      SUPER EASY BEEF BRISKET IN THE LARGE CLASSIC ROASTER

      Bestandele
      • ± 1,5 kg brisket
      Bestandele - Sous
      • 1 eetlepel fyngedrukte knoffel
      • 1 groot ui, gekap
      • 2 eetlepels asyn
      • 3 eetlepels vars uitgedrukte suurlemoensap
      • 1 eetlepel bruinsuiker
      • 1 eetlepel heuning
      • 100 ml tamatiesous
      • ½ teelepel brandrissiepoeier (opsioneel)
      • 4 eetlepels worcestersous
      • 1 eetlepel mosterdpoeier
      • 1 koppie rooiwyn (of water)
      • 1 teelepel sout
      • Peper na smaak
      Metode
      • Sit die brisket in die Large Classic Roaster.
      • Meng al die bestanddele en giet oor die vleis.
      • Bedek met die deksel.
      • Sit dit in 'n koue oond en skakel dit aan teen 140ºC.
      • Rooster vir 2½ - 3 uur of tot gaar.
      • Vlok die vleis met 2 vurke in sy sous.
      • Sit voor op kapokaartappels, broodrolletjies of tacos.
      Wenk
      • Vir kapokaartappels - kook die aartappels saam met die brisket in die oond of gebruik jou mikrogolfoond.

           

        YOGHURT SPONGE CAKE IN THE CAKE PUDDING RING

        Bestandele
        • 4 eiers
        • 250 ml gewone dubbelroomjogurt
        • 3 x 250 ml suiker
        • 250 ml olie
        • 3 x 250 ml koekmeelblom
        • 15 ml bakpoeier
        • ‘n knippie sout
        • 5 ml vanieljegeursel
        • Versiersuiker vir garnering
        Metode
        • Smeer 'n Cake Pudding Ring, of 2 x Bread Pans, met botter of spuit met kleefwerende kossproei.
        • Klits die eiers en suiker saam in die Deep Salad/Mixer.
        • Voeg die jogurt en vanieljegeursel by en meng goed. V
        • oeg die droë bestanddele by die nat bestanddele en meng met 'n rubberspatel tot net gemeng en al die meel ingewerk is.
        • Moenie te veel meng nie - 'n paar klein klontjies in die beslag is goed.
        • Skep die beslag in die voorbereide Cake Pudding Ring/Bread Pans en versprei dit eweredig.
        • Plaas in 'n koue oond, skakel dit aan teen 160⁰C en bak vir sowat 45 minute of totdat die koek ligbruin is en 'n koektoetser wat in die middel geplaas is skoon uitkom, met net 'n paar krummels.
        • Sodra dit afgekoel het, sif versiersuiker oor.
        Wenk
        • ’n Eenvoudige, dog heerlike kinkel is om vars suurlemoenskil by die beslag te voeg vir ekstra geur.

            
          BEEF WELLINGTON IN THE LARGE OVAL ROASTER
          Hierdie resep bedien 4 - 6 mense
           
          Bestandele
          • 800g – 1kg Beesfilet
          • Sout En Varsgemaalde Peper
          • 15 - 30 Ml Olie
          • 1 Ui, Fyn Gekap
          • 2 Knoffelhuisies, Fyngedruk
          • 2 Takkies Tiemie (Opsioneel)
          • 30 Ml Sampioensoppoeier
          • 750 G Verskeidenheid Sampioene
          • 8 Snye (± 125 G) Strepiespek
          • 250 G Skilferkorsdeeg
          • 1 Eier, Liggies Geklits
          Metode
          • Geur die beesfilet en 250g van die sampioene (grof gekap).
          • Braai, sonder die deksel in die Large Oval Roaster, by 160⁰C vir 30 minute.
          • Begin altyd met 'n koue oond – moet NOOIT voorverhit nie.
          • Draai die filet halfpad deur die roosterproses om.
          • Hou die geroosterde sampioene om later voor te sit.
          • Gebruik die Medium Classic Roaster en soteer die ui, knoffel, tiemie en die oorblywende 500g sampioene (fyn gekap) in die mikrogolf vir 10 minute.
          • Voeg die sampioensoppoeier by en geur na smaak.
          • Lê die spekskywe op kleefplastiek uit, smeer die gesoteerde sampioenmengsel daaroor.
          • Plaas die filet bo-op en rol die filet styf op in die spek, gebruik die plastiek om alles bymekaar te hou.
          • Verkoel vir 30 minute in die yskas.
          • Rol die skilferkorsdeeg uit, plaas filet in die middel en rol dit dan op.
          • Smeer die deeg met die geklitste eier en bak in die Large Oval Roaster by 160ºC vir 30-45 minute tot goudbruin.
          • Rus vir 10 minute voor jy dit sny.
          • Sit voor saam met die geroosterde sampioene en mosterdsous.
          Wenk
          • Jy kan groente saam met die Beef Wellington rooster vir 'n volledige maaltyd.

              

            No comments:

            Post a Comment