ARGILLA -- WEEK 9 RESEPTE


BUTTERNUT & MINCE CASSEROLE IN THE LARGE CLASSIC ROASTER

Bestandele

  • 500 - 750 g maalvleis
  • 200 g spekvleis, in blokkies gesny
  • 2 botterskorsies, in blokkies gesny
  • 1 groot ui, geskil en gekap
  • Knoffel
  • Sout en peper en enige ander geurmiddels na smaak
  • 1 kg gewone dubbelroomjogurt
  • 250-500 ml cheddarkaas, gerasper

Metode

  • Meng die maalvleis, spek, botterskorsieblokkies, gekapte ui, knoffel, sout en peper in die Large Classic Roaster.
  • Mikrogolf vir 10 minute op Hoog.
  • Roer gereeld tydens die kookproses.
  • Haal uit die mikrogolf en strooi die helfte van die kaas oor.
  • Smeer die jogurt eweredig oor die kaas.
  • Geur die jogurt na smaak.
  • Voeg nou die laaste helfte van die kaas oor die jogurt.
  • Plaas in koue oond en skakel dit aan teen 160ºC.
  • Bak vir 45 minute tot die kaas gesmelt en effens goudbruin bo-op is.
  • Indien verkies, kan jy die oond oorslaan en dit net weer in die mikrogolf terug sit vir so 8-10 minute.
  • Sit voor saam met 'n vars slaai of broodrolletjies.

Wenk

  • Jy kan broodrolletjies terselfdertyd bak in ander Classic Roaster, met gekoopte deeg.
  • Die Classic Roasters stapel maklik op mekaar.

  

 

EASY SATAY SAUCE WITH CHICKEN/BEEF SKEWERS

Bestandele

  • 3 hoenderborsies/steak in lang, dun
  • Repies of blokkies gesny
  • 15 ml sojasous
  • 15 ml fyngedrukte knoffel (± 2 knoffelhuisies geskil en fyngedruk)
  • 200 ml klappermelk/room uit 'n blik
  • 2,5 ml komyn
  • 2,5 ml koljander
  • 1,25 ml (¼ tl) gemaalde gemmer

Metode

  • Plaas die gesnyde/blokkies hoender/steak in 'n bak saam met die res van die bestanddele.
  • Meng saam.
  • Bedek en plaas in die yskas om vir minstens 30 minute (maar verkieslik oornag) te marineer.
  • Berei die Satay sous voor terwyl die vleis marineer.
  • Week medium/groot sosatiestokkies vir 'n halfuur in water.
  • Haal die sosatiestokkies uit die water en skud af om enige oortollige water te verwyder.
  • Ryg die gemarineerde vleis op die sosatiestokkies en rangskik in die Large Oval Roaster Deksel.
  • Bedruip met 'n bietjie olie en voeg ekstra geurmiddels (soos Ina Paarman se Braai & Grill) en paprika by.
  • Mikrogolf vir 5-8 minute op Hoog tot gaar - draai om twee keer tydens die gaarmaakproses.
  • Onthou om die ander kant te geur nadat jy dit omgedraai het.

Wenk

  • Jy kan ook jou sosaties in die oond gaarmaak teen 160ºC, maak net seker dis gaar voor opdiening en onthou om nooit die oond vooraf te verhit nie.
  • Jy kan ook rys saam met die sosaties kook in die oond, deur ‘n ander Argilla bak te gebruik.

  

 

3-INGREDIENT MAC & CHEESE IN THE LARGE CLASSIC ROASTER

Bestandele

  • ±450 g pasta
  • 5 x 250 ml melk (melk en/of water)
  • 2 x 250 ml gerasperde cheddarkaas

Opsioneel

  • 250 g spek in blokkies gesny
  • 1 ui gekap
  • Tamatie en sprietuie vir garnering

Metode

  • As jy besluit om die spek en ui te gebruik, begin hier, anders begin net met die Pasta:
  • Sit die spek en ui in die Large Classic Roaster, bedruip met 10 ml olie en mikrogolf vir 5-7 minute op Hoog onbedek.
  • Roer twee keer tydens die braaiproses.
  • Voeg die pasta en melk (of melk en water) by die spek en ui, of voeg eenvoudig die pasta en melk saam in die Large Classic Roaster – onthou om ’n bietjie olie by te voeg as jy nie die spekvleis gebruik nie.
  • Geur met sout en peper.
  • Roer en mikrogolf vir 20 minute op Hoog (10 minute met die deksel op, en 10 minute onbedek).
  • Roer elke 5 minute.
  • Voeg 250 ml gerasperde kaas by en roer dit deur.
  • Mikrogolf onbedek vir nog 5 minute op High.
  • Roer deur.
  • Garneer met die res van die kaas (opsioneel: voeg skywe tamatie, sprietuie en gemaalde swartpeper by).
  • Bedek met die deksel en sit eenkant vir 5-10 minute voor opdiening.

Wenk

  • Jy kan die resep halveer en die Medium Classic Roater vir 'n kleiner porsie gebruik.

 

 

SAUSAGE, BOERIE SAUCE AND DUMPLINGS IN THE MED CLASSIC

(Lekker vir ontbyt of ‘n ligte ete)

 

Bestandele

  • 6 – 8 x vark- of beesworsies
  • 1 blik (450g) boerie relish of tamatie & uie mengsel
  • 'N knippie suiker
  • 'N knippie droë kruie (opsioneel)

Metode

  • Gooi die sous in die Medium Classic Roaster.
  • Voeg die suiker by, geur na smaak en roer.
  • Pak die worsies in die sous.

Bestandele - kluitjies

  • 50 g botter
  • 250 ml buismeel
  • 125 ml cheddarkaas, gerasper
  • 45 ml dubbelroom gewone jogurt

Metode

  • Rasper die botter in die meel of vryf dit eenvoudig met jou vingers in.
  • Meng die kaas en jogurt by totdat dit soos 'n skonsdeeg lyk en maklik hanteerbaar is.
  • Druk/rol die deeg uit tot ongeveer 5 mm dik.
  • Druk sirkels uit en pak dit bo-op die sous en wors.
  • Probeer om die worsies gedeeltelik oop te hou sodat dit effens kan verbruin.
  • Plaas die bak in 'n koue oond, sonder 'n deksel.
  • Skakel aan by 160ºC en bak vir 30-35 minute of tot gaar.
  • Sit voor saam met 'n vars slaai of gebakte-,geposjeerde- of roereiers as jy dit vir ontbyt bedien.


     

    ONE POT CHICKEN RISONI IN THE LARGE OVAL ROASTER

    Bestandele
    • 500 g hoenderdye
    • 2 knoffelhuisies, fyngekap
    • 15 ml gedroogde origanum
    • 1 suurlemoen - skil van die hele suurlemoen en sap van die helfte van die suurlemoen
    • 15 ml olyfolie
    • Sout en peper
    • 1 klein ui, in blokkies gesny
    • 2 baba murgpampoentjies, in skywe gesny
    • 1 rooi soetrissie, in skywe gesny
    • 625 ml hoenderbouillon (2 hoenderaftrekselblokkies opgelos in 625 ml warm water)
    • 410 g blikkie fyngemaakte tamaties
    • 30 ml tamatiesous
    • 1 koppie droë rys
    • 1 pakkie kersietamaties
    • Sout en peper
    Garneer (opsioneel)
    • Verkrummelde fetakaas
    • Vars origanumblare
    • Olywe
    Metode
    • Voeg die knoffel, gedroogde origanum, skil, suurlemoensap, olyfolie, sout, peper, ui, murgpampoentjies, soetrissie, hoenderbouillon, blikkie fyngedrukte tamaties, tamatiesous en die droë rys in die Large Oval Roaster.
    • Meng en rangskik die hoender en kersietamaties bo-op.
    • Bedek met die deksel.
    • Plaas in koue oond, skakel aan teen 160ºC en bak vir 90 minute of tot gaar.
    • Garneer met gekrummelde feta, vars origanumblare en olywe.
    • Bedien met 'n Griekse slaai.

        

      No comments:

      Post a Comment